Защо САЩ не пожелаха да осъдят смъртното наказание за хомосексуалност

Съветът по правата на човека на ООН гласува резолюция, осъждаща прилагането на смъртното наказание за „вероотстъпничество, богохулство, прелюбодеяние, и хомосексуални връзки.“

Резолюцията беше приета с мнозинство: за нея гласуваха 27 страни, 13 гласуваха против резолюцията, 7 страни се въздържаха.

Сензация в западната преса, обаче, предизвикаха не  резултатите от гласуването, а това, че Съединените щати,  които последователно  защитават правата на сексуалните малцинства, гласуваха Против резолюцията. Американските правозащитници вече изразиха своето осъждане на позицията на Вашингтон.

По този начин,  Съединените щати се оказаха в компанията на Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Ирак, Бурунди, Ботсвана и други страни, които не са съгласни  смъртното наказание за хомосексуални действия да бъде  забранено във всички страни на света.

Защо САЩ се оказаха  сред страните, които гласуваха против осъждането на смъртното наказание за хомосексуални връзки?

Както бе обяснено от прессекретаря на Държавния департамент на САЩ Хедър Нойерт,  САЩ съжаляват, че е  трябвало да гласуват против и „категорично осъждат“ прилагането на смъртно наказание за хомосексуални връзки.

Според нея САЩ биха подкрепили резолюцията, ако се отнасяше само до такива случаи. Но както обясни Нойерт, резолюцията на ООН е с много по-широко съдържание, и Съединените щати не са съгласни с някои от нейните положения. / 30ДУМИ

САЩ узаконяват педофилията, инцеста, зоофилията и некрофилията