Започна масовата чипизация на земното население

в ПО СВЕТА

Компанията Аплайд диджитъл солюшънз (АДС) обяви, че Бразилия и Мексико започнали да имплантират под кожата на децата, произвежданите от фирмата микрочипове. АДС пусна на пазара работещи на високи радиочестоти микрочипове, колкото оризово зърно, с които ще се проследява всичко, от стоките, до хората. Това „чудо на техниката“ се нарича „Веричип“.

Още на 23 октомври миналата година министерството на отбраната на САЩ обяви, че започват да използват радиочестотни идентификационни устройства (РЧИУ), и тази година ще започнат да ги поставят на стоките, продавани в най-голямата американска търговска мрежа „Уолмарт“. Не трябва да се съмняваме, че скоро след това ще последват опити да се използва „Веричипът“ за разпознаване, първо на децата, а после и на възрастните. Министерството на отбраната твърди, че РЧИУ ще позволяват по-ефективно да се следи армейският инвентар, и затова ще ги вграждат във всичко, което постъпва в армията. На войниците, за сега, нямало да се имплантират микрочипове. Поне, не в САЩ. Но в другите страни „Веричип“ вече широко се използва за следене на хората.

Компанията АДС има програма „ВериЧайлд“, която в превод на български се нарича „ВериДете“. В рамките на тази програма, на децата ще имплантират със шприц под кожата „Веричип“, който излъчва сигнали на честота 125 килохерца. Този сигнал постъпва в специален скенер, който узнава ЕГН-то на детето и установява личността му, от базата данни. Ако „маркираното“ по този начин дете го открадната или се изгуби, властите ще разберат от скенера, мястото, къде да го намерят, независимо, дали в търговски център, на автобусна спирка, на летището, на гарата и т.н.

И Бразилия, и Мексико започнаха да имплантират на децата „Веричипове“, както казват те, за да осигурят сигурност на децата. В Бразилия ще имплантират „Веричипове“ и на възрастни, като пропуски в зданията, първо на административните сгради (офисните), а после и в жилищата.

Според водещи специалисти от компанията „Аплайд диджитъл солюшънз“, „Веричип“ напълно ще измести традиционните хартиени пари и удостоверенията за самоличност, и ще станат главният инструмент за комуникации на човека с обкръжаващия го електронен свят. С «Веричипа» човек ще си плаща пътуването, с всичките видове транспорт, или ще му се откаже достъп до всичко. С помощта на «Веричипа» човек ще се регистрира в самолетите и няма да попълва ни един документ. С «Веричипа» човек ще получава преводи на сметката си, и ще плаща за различните покупки. С «Веричиповете» системата на здравеопазването ще контролира, обмяната на информации и бързата помощ, на всички граждани на планетата. «Веричипът» ще открие на човека нови хоризонти за получаване на услуги и на комфорт, – твърдят специалистите на компанията.

Така, още днес, този глобален замисъл се въплъщава в живота. Имплантирането на микрочипове, започвайки от болниците и затворите, добива все по-широко разпространение. Правозащитниците виждат в това, заплаха за гражданските свободи и нарушаване неприкосновеността на личния живот. И това е напълно естествено. Никой и не крие, че още сега микрочипът може да бъде свързан със всяка база данни и да предоставя пълна информация за неговия стопанин (носител), вкл. финансова и медицинска. Освен това, микрочипът много лесно може да се следи от спътник, 24 часа в денонощието. Скоро на полицията даже няма да се налага да спира човека на улицата, за да го разпита. Достатъчно ще е да сканира дистанционно неговия микрочип, и цялата история на живота му, ще излезе, точно, като на длан. Впоследствие скенери ще поставят и на шосейните разклонения, в библиотеките, в училищата и в магазините, – и абсолютно навсякъде.

И в крайна сметка «чипизацията» на обществото ще заличи понятията «личност» и «свобода». Всеки човек просто ще е номер в електронната база данни. Степента на контрола, която може да бъде осъществявана над обществото, ще надмине всички въобразими днес предели. (Или, както самите ционистки старейшини се изразяват, в Тайните си протоколи, – когато напълно подчинят света, царството им щяло да се отличава с деспотизъм във фантастични мащаби! Г.С.).

Не само целият живот на човека, но и времето на влизане и излизане под собствения му душ, ще се фиксира в електронните база данни. В базата данни ще е записано и, с каква периодичност, в кой именно супермаркет, на каква цена и какъв размер презервативи купувате. И в крайна сметка чиповете ще дадат възможност просто да ви зачеркнат от обществото /а и от живота/, с натискането само на едно копче… Едно-единствено бутонче ще затвори за вас всички врати на всички видове транспорт, всичките граници и всичките здания от обществено и индивидуално значение, всеки достъп до храна от магазините и супермаркетите, достъпа до информация и до електроните мрежи. Едно-единствено бутонче ще управлява целия ви живот, до самата в смърт.

«И той ще накара всички, големи и малки, богати и бедни, свободни и обвързани, да приемат белега на звяра на дясната си ръка или на челото; та никой да не може да купува или продава, ако няма белега, или името на звяра, или числото на неговото име. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек. И числото му е шестотин шестдесет и шест.», – „Откровения“ на Свети Йоан Богослов (Откр. 13:16-17)

Превод, Григор Симов

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: