Заплати от по 30-40, 50 хиляди евро на месец са извращения! Никой не може да ме убеди, че човек, получаващ такава заплата, работи 10 или 15 пъти повече от нормалните хора

в Свят

Класова борба – това е терминът, който най-добре описва ставащото във Франция. Да, политически некоректно е да се говори така, но такава е действителността. Хората на труда се борят срещу богаташите, срещу елита, срещу статуквото Среща цялото статукво. Както срещу експлоататорската десница, така и срещу хайверената левица. Париж е символът на този дясно-ляв извратен консенсус. И съвсем естествено гневът на нормалните хора е насочен срещу него. Колкото повече гори светът на статуквото, толкова повече нарастват шансовете за нещо по-добро. Колкото повече пламъци, толкова по-голям е шансът десните и левите буржоа да осъзнаят, че са поели по грешния път. Така че, да, не плачете за Париж. Радвайте се, че умира старото.

Едно от исканията на “жълтите жилетки” във Франция е поставянето на горен праг за високите месечни заплати – 15 000 евро. Това е справедливо. Заплати от по 30-40, 50 хиляди евро на месец са извращения. Никой не може да ме убеди, че човек, получаващ такава заплата, работи 10 или 15 пъти повече от нормалните хора. Че е двайсет пъти по-талантлив от останалите. Разбира се, хората са различни. Не работят еднакво и не са еднакво способни. Затова и разлики в заплащането трябва да има. Но когато тези разлики достигнат абсурдни стойности, това означава, че е потъпкана всяка справедливост. И разбитото лице на парижката Мариана е най-малката щета, до която може да доведе гневът на хората, предизвикан от подобни абсурди.

Петър Волгин

Революция във Франция! Франция пламна! Сблъсъци в Париж – Барикади, водни оръдия и сълзотворен газ (ВИДЕА)

 

Това не е бунт, а революция: За пръв път след Бастилията, подпалиха национален символ – пламна Триумфалната арка… (ВИДЕО)

 

Loading...
Заплати от по 30-40, 50 хиляди евро на месец са извращения! Никой не може да ме убеди, че човек, получаващ такава заплата, работи 10 или 15 пъти повече от нормалните хора by

Последни от Свят

Ко прАим ся?

Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не
Отиди Горе