Закриха A-specto!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Борислав Цеков:
«Отиде си единствената непартийна автентично лява медия, която системно и задълбочено разобличаваше неолибералното статукво на соросоидите – а-specto. Трибуна на сериозни геополитически и социални анализи и на различни гледни точки. Списание, което разбираше – благодарение на своя екип – че днешният свят и новите политически разломи преподреждат основни идеологически постулати и не може да се съди за лявото и дясното с остарелите категории на ХIX век. Че днес най-важният съюзник на работническата класа и на левите хора са Тръмп, който променя световния ред и Орбан, който променя Европа. Списание, което отстояваше модерни леви каузи – за националната държава и Европа на суверенните нации, срещу неолибералния глобализъм, мигрантската заплаха и джендър-идеологията.Калина Андролова, Петър Волгин, Калин Първанов и всички останали от чудесния екип – успех в новите начинания! Всеки край е ново начало.»

Г.Ризова: 
«Поне за мен това е единственото четивно и смислено издание. Не мога да повярвам!»

Д.Войнова:
«Да живее българската свобода на словото… Мислех, че вече сме ударили дъното, но явно имало е още стъпала надолу…»

С. Томова:
«
Жалко, това бе последното умно политическо списание у нас.»

П.Марков:
«Единственото съдържателно списание в последните години!»

Т.Славов: 
«Невероятно е, как допускаме да се унищожават малкото ярки субекти на истината, духовността и естетиката.
България става все по-тъжно място за мислещи хора.»

M.Петрова:
«Не мога да повярвам ! Това е брутално погазване на свободата на Мисълта и Словото !»

И. Драганов:
«Не съм пропуснал нито един брой на списанието откакто излиза. След като го прочета, го нося на майка ми и баща ми, те също го четат „от кора до кора“, после ми го връщат. Събрал съм всички броеве в библиотеката на кабинета си. Много ми е тъжно, много ще ми липсва.»

К.Б:
«Съвсем спокойно мога да кажа, че бе най-интелигентно направеното списание в БГ… смислени, интересни теми, поднесени професионално! Жалко!»

В.Димова:
«
Аз бих направила последния брой такъв,че да се помни! Заради вас самите и заради всичките ви отвратени от случващото се почитатели. Защото това е дъното..»

Издателите у нас строят медийни палатки, които след това прибират

Главният редактор на списание A-spekto Калина Андролова заяви пред BIG5, че медията вече няма да излиза на пазара. Сайтът също няма да бъде поддържан. „Никой не очакваше, защото нямахме финансови затруднения и заплатите ни се даваха навреме. Издателят просто ни каза, че няма повече да поддържа медията“, обясни Андролова.
Той е загатнал, че има вероятност марката да бъде продадена на чужда фирма, която да продължи живота на A-specto, но засега нищо не е сигурно. Журналистката се ядосва, че е напуснала L’Europeo с идеята, че списание A-specto няма да се окаже поредната „палатка“, която се опъва и след това се вдига на медийния пазар. Решена е да се опита да направи своя медия и да изгради по-дългосрочен проект.

Кой имаше най-голям интерес от края на A-specto

Петър Волгин:
«Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея – да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света. Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и „цивилизован“ да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено. Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика. Сега сигурно разбирате кой имаше най-голям интерес от края на A-specto…. В крайна сметка обаче не са толкова важни усилията на едно посолство. Много по-важното е, че в България вече има критична маса хора, които са склонни да се съпротивляват на диктата на посолството. Така че A-specto изпълни мисията си. Основна роля за това изигра главната редакторка Калина Андролова. Без нейните упоритост и талант A-specto нямаше да направи такъв пробив в българската публичност. Тя събра и ръководеше хората, които направиха такова чудесно списание. Горд съм, че бях част от този екип! Беше страхотно преживяване!»

П.П. Всички мили и добри хора от A-specto винаги и по всяко време са добре дошли да пишат напълно свободно за всичко и за всички в нашия сайт. Обичаме те Калина! 

П.П1 Кой и защо закри A-specto? Ами чуйте това интервюто с вечния Иван Славков на Калина Андролова – гл. редактор на списание A-specto и може би ще се сетите..

/30.06.2012 БНР, Деконструкция/