Жена е загинала след падане на релсите на метростанция „Опълченска“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Жена е загинала, след като е паднала на релсите на метростанция „Опълченска“. Най-вероятната причина за инцидента е невнимание.

Сигналът е получен минути след 14.00 часа. Полицията категорично изключва версията за самоубийство.

От камерите на метростанцията е станало ясно, че жената е говорела по мобилния си телефон, когато е загубила равновесие и е паднала на линията на метрото пред идващата мотриса.

Катя Сунгарска, говорителят на Спешна помощ, заяви за „Хоризонт“:

„Инцидентът беше сигнализиран при нас в 14.06 часа. Слава Богу, имахме на разположение един екип в централата, така че за три-четири минути екипът ни стигна там. За съжаление, доколкото имам информация от завеждащият на смяната, в момента се извършва преместването на мотрисата, за да можем да стигнем до жената, така че не мога да кажа в какво състояние е и какво точно е положението“.

Станцията е отцепена от екипите на полицията. Всички влакове от летището или Бизнес парка спират на метростанция „Васил Левски“ и не продължават към метростанция „Сердика“.

До 17.00 часа се очаква възстановяване на движението, съобщиха пред “Хоризонт“ от фирма “Метрополитен“.

От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че са осигурени временни извънредни автобуси, които се движат по маршрут от метростанция „Сливница“ до Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, Орлов мост, НДК и обратно до метростанция „Сливница“,  двупосочно.

Пътуващи граждани коментираха ситуацията пред екип на “Хоризонт“:

“По пътя след „Младост“  машинистът каза, че ще пътуваме до стадион „Васил Левски“. Аз трябваше да отида до Централна гара, но ще се оправя“.

“Аз изобщо не мога да се ориентирам къде съм“.

“Първо не знаели кога, не могат да ни дадат причина затова, някаква авария станала“.

“Нищо не уточняват. Ще чакаме. Какво да правим? Нямаме изход“„.

“Това било последна спирка и оттук се връща обратно за „Младост““.

“Сигурно има причина. Случвало ми се е навсякъде по света да изпадам в такава ситуация“.

БНР