The Bulgarian Times

Жената и балдъзата на Брендо купуват мол в Южна Африка

в България

Съпругата и балдъзата на „кокаиновия крал“ Евелин Банев-Брендо – Моника Добромирова и Десислава Дишлиева, преговарят за закупуването на огромен търговски център в ЮАР. Това разкриха източници, запознати с плановете на семейство Баневи. Инвестицията в мола в Кейптаун била за над 130 милиона евро. Някои подозират, че Брендо може да се е укрил и в Южна Африка заради огромните средства, които са пренасочили натам роднините му.

Главата на фамилията Евелин Банев се издирва вече почти година с червена бюлетина от Интерпол заради влезли в сила три присъди – у нас, в Румъния и в Италия. Семейството му обаче няма тези проблеми и продължава да върти милионите, придобити от трафик на кокаин.

Десет години след като прокуратурата внесе обвинението срещу Брендо за участие в организирана престъпна група за пране на пари от наркотрафик, миналата пролет то приключи с окончателна осъдителна присъда. Банев получи 6-годишна ефективна присъда, доведеният му брат Симо Карайчев – тригодишна условна, а сестрите Моника и Десислава бяха окончателно оправдани.

Срещу сестрите Моника и Деси имаше и друго повдигнато обвинение – за пране на 6 милиона лева от наркотици. Делото беше отлагано и връщано няколко пъти, преди миналата пролет съпругата и балдъзата на Брендо да бяха окончателно оправдани. Преди това да се случи обаче, мафиотските роднини бяха заличили имената си от всички дружества, в които имаха участие. Отделно Дишлиева беше прехвърлила и всичките си пари в чужбина. Това е станало на няколко пъти чрез сложна схема от офшорни фирми и подставени лица.

Съпругата и балдъзата на Брендо открай време работят в тандем като бизнес партньори. Те са управлявали две фирми, получили 3,5 млн. евро от офшорка, регистрирана в Панама. Офшорната компания “Маунтфийлд Пропъртис” е регистрирана на 3 октомври 2005 г. в Панама от станалото скандално известно дружество “Мосак Фонсека”.
През 2006 г. номиналните директори Джордж Алън, Ивет Роджърс и Кармен Уонг, които изпълняват тази роля и в десетки други офшорки, се събират и създават две еднолични дружества с ограничена отговорност в България – “Дрийм Стоунс” и “Гранд Компликасион”. За управители са назначени сестрите Добринова и Дишлиева. Адресът съвпада с бутиковия хотел Les Fleurs в центъра на София, собственост на Добринова.

Скоро след регистрацията на “Маунфийлд Пропъртис” дава без лихва 50 000 евро на “Дрийм Стоунс”, а през 2007 г. отпускат още 1 млн. евро, за да се разплати фирмата с кредитори от Великобритания, Ирландия, Люксембург, Лихтенщайн, Италия и България. На същия ден друга фирма – “Гранд Компликасион”, получава 2,5 млн. евро със същата цел. Според полицаи това е класически пример за пране на пари. Ретро.бг

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за 23 млн. лв. от Брендо и семейството му

 

Последни от България

Отиди Горе