Емануил Йорданов: Опозицията е за уволнение, ако не иска вот на недоверие

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Не дай Боже да сменят вътрешния министър! Следващият може да е дизайнер или архитект. При този кадрови потенциал по-добре управляващите нищо да не пипат в МВР, коментира бившият вътрешен министър.

„Има криза в сектор „Сигурност”. В последните години имаше достатъчно много протести на полицаи, а никой не протестира от хубаво. Тази година започна с тежко убийство в Нови Искър, да прибавим убийството на данъчния служител, на едър бизнесмен и т.н. При такава ситуация опозицията е за уволнение, ако не поиска вот на недоверие.”
Това коментира в „Денят започва” на БНТ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

„При случая Пелов наблюдаваме измиване на ръцете със служители на ниско ниво. Може би МВР са очаквали Пелов да се движи с личната карта пред гърдите и да се легитимира”, каза той по повод обясненията от вътрешното министерство, че избягалият затворник бил с брада и суичър.

Емануил Йорданов обаче заяви, че оставката на вътрешния министър няма да реши проблемите в МВР: „Нещата не опират само до един министър. Ако си спомним също с каква професионална биография бяха вътрешните министри в последно време, може да очакваме, че в МВР може да се появи дизайнер или архитект. Не дай Боже, да го сменят! Вчера гледах една дама, депутат от ГЕРБ, да говори по проблемите на МВР. Тя обърка СДВР с областната дирекция на МВР-София. С този кадрови потенциал по-добре нищо да не пипат повече!”, каза Йорданов.

„В последните години винаги съм се чудил защо една партия, която има произход от МВР, няма отношение към въпросното министерство и служителите му”, допълни още бившият МВР-шеф.

По думите му проблемите в МВР и в армията са сходни – неправилно изразходване на средства, лош кадрови подбор и т.н. Модернизацията на армията трябваше да е постоянен процес, за да се разпределят равномерно парите, а не да се дава огромна сума накуп, смята Йорданов. / Епицентър.бг