Елена Йончева: Позор е, когато научим отвън какво се случва в нашата страна

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Подаването на оставка не трябва да е замитане на следа. Какво се случи с Делян Добрев? Това попита риторично депутатът от БСП Елена Йончева по НТВ.

Получи се някакво  опрощение. В Хасково става дума за една корупционна  схема. Ще чакаме прокуратурата да се самосезира. Там не е шуробаджанащина. 35 млн. лв. са усвоени през една роднинска фирма в нарушение на законите. Не става въпрос само за „Кумгейт “. Когато има престъпление, нещата не трябва да спират  до тук. Не смятам, че това, което се случи е редно.

 

Вече винаги е късно да се иска вот на недоверие . Държавният департамент на САЩ  казва, че всички държавни служители са замесени в корупция.  За филма си „Граница“, тя уточни: Цветан Цветанов каза, че тези факти са известни на службите. Ако тези факти са известни на службите, тогава не трябва да правим повече журналистически разследвания.  В продължение на месеци се говореше, че изнесените факти във филма, не са верни. Показахме , че е практика да се минава през оградата със стълба.

 

Тя е изградена чрез корупционна  практика. Това, което казваме не е ново. Ние не злепоставяме  България. Даваме сигнал органите да вземат мерки. Властите у нас дават заблуждаваща информация. Мигрантите  не са намалели. Вълната е канализирана в момента. Най-голямото злепоставяне  за нас е когато научаваме отвън, какво се случва в страната ни. Това е позор! / FROG NEWS