Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Ексшефът на еврейската спец.-служба ”НАТИВ” Яков Кедми заяви, че Крим и Севастопол зачеркват плановете на САЩ да подпишат смъртна присъда на Русия от Черно море

в Свят
Loading...

САЩ са имали намерение да разположат в Севастопол военни кораби с ракети „Томахоук”, които да могат да достигнат до всяко кътче на Русия до Сибир, но присъединяването на Крим в Русия проваля тези планове на американците. Това бе съобщено от анализатора от Израел Яков Кедми.

Според експерта, сметките на САЩ в авантюрата с преврата в Украйна съдържат не идеалистически (защита на демокрацията), а практически цели: да се разположат американски военни кораби в Крим с базиране в Севастопол. Оттам ВМС на САЩ щяха да имат възможността да обстрелват територията на Русия до Омск с крилати ракети „Томахоук”, на които Вашингтон залага за заобикаляне на Договора за ракетите със среден и малък обхват (той се отнася изключително до сухопътни, а не за морски ракети).

„Но Русия също може да преценя разстояние. Целият въпрос е в това чия база да бъде Севастопол – на руския флот или на американския. Ако бе американският, то това щеше да е почти смъртна присъда за Русия”, заяви Яков Кедми в ефира на интернет-канала Iton TV.

Но провалът на ракетните планове на САЩ срещу Русия не се ограничава с Крим, отбелязва израелският анализатор. Скоро след присъединяването на полуострова към Русия Москва създава постоянна база на ВМФ в сирийския град Тартус. Разполагането на руската военна ескадра в Източно Средиземно море неутрализира възможността на флота на САЩ да обстрелва Русия от региона, а също го принуждава да отстъпи назад, в западната му част. „Разстоянието от корабите на САЩ до целите в Русия и способността да ги поразяват намаляват рязко. Освен това Русия е изработила нови видове въоръжение именно против американския флот”, обобщава Кедми.

По-рано експертът изрази сигурност, че Русия притежава способността да нанесе удар по САЩ преди изстреляните от Америка ракети да достигнат територията на Русия. Именно това, според Кедми има предвид президентът на Русия Владимир Путин, когато говори за ядреното възмездие на потенциалния агресор с атомно оръжие.

Превод: В.Сергеев, Поглед.инфо

Последни от Свят

Отиди Горе