Евросъюзът опростява визовия режим за Русия

в Свят
Loading...

Докато САЩ закриват консулства и усложняват пристигането на своя територия за руснаците, европейците, напротив, правят всичко, за да опростят визовия режим. След скандал с изгонването на американските дипломати от нашата страна, получаването на американска виза стана значително по-сложно.

Сега вие можете да преминете през събеседване в Москва, Екатеринбург и Владивосток. Консулството в Санкт Петербург е закрито. Добре ще е за тези, които вече са имали американска виза, за подновяването не е нужно лично присъствие в консулството. За всички останали официално трябва регистрация. На практика места няма до есента.

Затова пък става значително по-лесно да се пътува в много страни от ЕС. Европейците се сетиха, че им е по силите да предложат алтернатива на руския турист. Така, Испания сега издава визи за четири дни. При това за година с възможност за многократно влизане. Така прави и Португалия. А Италианците направо без проблем издават виза за две години.

Оказва се, че САЩ доброволно губят пари, докато европейците активно „привличат“ руснаците към себе си с опростен визов режим. И ако по-рано в страните от ЕС активно се подкрепяше политиката на САЩ, то след серията скандали около търговските мита Западът буквално се раздели на две. При това Европа повече я влече към Русия. / Поглед.инфо

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе