Европейско ежедневие | поредния теракт в Лондонистан (ВИДЕО НА ЖИВО)

в ПО СВЕТА

/КРОСС/Експлозия разтъърси лондонското метро в пиков час тази сутрин.

Взривът е избухнал е около 8:20 часа местно време (10:20 българско). Според „Мирър“ около 20 души са с наранявания, като няколко от тях са със сериозни изгаряния по лицето.

Засега няма официална информация каква е причината за случилото се, но снимки на инцидента показват горяща кофа, сложена в найлонова торба.

Заради инцидента на метростанцията е настъпила голяма паника, хората са се блъскали в опит да напуснат бързо мястото. Станцията е затворена, хората са евакуирани, спряно е движението на влаковете по засегнатата отсечка от „Дистрикт лайн“, известна още като „Зелената линия“.

На място са изпратени няколко екипа на пожарната, линейки, полиция и сапьори. „Мирър“ подчертава, че присъствието на властите е изключително засилено, а освен това районът около станция „Парсънс Грийн“ е отцепен, а освен това властите препоръчват районът да се избягва от гражданите.

Полицията обяви, че експлозията вече се разследва като акт на тероризъм.

Правителството пък свика щаба за извънредни ситуации „Кобра“.

„Моите мисли са с ранените в „Парсънс Грийн“ и службите за спешна помощ, които отново реагират бързо и смело на предполагаемия терористичен инцидент“, обяви министър-председателят Тереза Мей.

Засега няма данни за пострадали българи в лондонското метро

Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн“ в британската столица от тази сутрин.

Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента. На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и линейки. Към 12:00 ч българско време няма информация за жертви при инцидента, съобщават от Министерствто на външните работи.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: +442075813144 и +442075849400