Европейска титла за златните ни момичета (ВИДЕО)

в БЪЛГАРИЯ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала на смесеното съчетание на три топки и две въжета, съобщи gong.bg

Фантастичната ни петорка, която изживя много противоречиви емоции по време на шампионата на Стария континент, получи най-висок резултат – 22.825 точки – на динамичната си и изключително атрактивна композиция и така завоюва златото.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, която замени контузената Теодора Александрова демонстрираха завиден характер, а при обявяването на резултата емоциите взеха връх и сълзи изпълниха очите им.

След трудните мигове, които изживяха във втория състезателен ден на Европейското, когато грешка им коства възможността се окичат с титлата в многобоя и останаха с бронза, и след допусната неточност във финала на пет обръча, оставила ги на място от медалите, грациите ни се вдигнаха и отвяха всички с безапелационно представяне.

Среброто във финала на смесеното съчетание спечели златният медалист в многобоя и на пет обръча Италия с 22.350, а третото място след 20.350 взе Азербайджан.

Един от фаворитите Русия бе колеблив в този финал, като се нареди седми. Момичетата на Ирина Винер имаха неточности, в това число и уред извън терена.

Така равносметката за българския ансамбъл от Европейското е бронз от многобоя и злато във финала на топки и въжета. В отборната надпревара, гимнастичките на Весела Димитрова изиграха важна роля заедно с девойките (индивидуално) за спечеленото трето място.

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика – Официална страница в Неделя, 3 юни 2018 г.

Ето и пълното класиране:

1. България – 22.825

2. Италия – 22.350

3. Азербайджан – 20.350

4. Беларус – 19.800

5. Украйна – 18.950

6. Испания – 18.800

7. Русия – 18.00

8. Финландия – 16.550

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика – Официална страница в Неделя, 3 юни 2018 г.

ГОНГ,ДАРИК