Дъщерята на Цветан Цветанов работи за световна банда

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Цветанов: Кристалина Георгиева не е съдействала на дъщеря ми за Световната банка

Кристалина Георгиева не е съдействала на дъщерята на Цветан Цветанов да работи в Световната банка. Това заяви зам.-шефът на ГЕПБ в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос на журналиста Сашо Диков.

Попитан как е станало така, че най-голямата му дъщеря Гергана е отишла да работи там след завършването си, Цветанов светкавично контраатакува: „Предполагам, че по същите критерии и по начин, по който вашата дъщеря се занимава с журналистика!“ Дъщерята на Диков – Петя Дикова, е от години репортерка в бТВ, където отиде след завършването си.

Цветанов продължи да обяснява за дъщеря си и първата й работа след завършването й. Разкри още, че дъщеря му кандидатствала на 4 места, получила две покани и едната, която била приела, била от Световната банка, където освен директорката и бивша еврокомисарка Кристалина Георгиева работели общо близо 100 българи.

„Кандидатствала е както всички деца, когато завършат своето образование. Кандидатстват, където преценят, че могат да се реализират. И вашата дъщеря е направила същото, когато е кандидатствала и е влязла в телевизия, която е водеща в България. И може ли някой да ви упрекне за това, че вие сте съдействали, или сте упражнили някакъв натиск върху нейните работодатели?!“, попита риторично Цветанов. Той подчерта, че не се притеснява от въпроса, а напротив, предпочита да изясни нещата, за да не се тиражират спекулации, които да въвличат семейството и децата му.

Цветанов научил от медиите за обещаната проверка от главния прокурор Сотир Цацаров за жилището в затворен комплекс, в което живее финансовият министър Владислав Горанов и което е собственост на едър предприемач. По думите на Цветанов и той самият е бил проверяван неколкократно за апартаментите, така че не вижда нещо нередно в проверката на Горанов.

„Няма човек, който да бъде защитен при сигнал и казаното от главния прокурор е съвсем нормално, аз сега разбрах“, допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ. И призна, че не знае къде живее Горанов, макар да е шеф на групата и заместник-председател на ГЕРБ, защото не разпитва колегите си за такива неща. „Не съм в това си право. Аз разговарям с колегите, но не ги питам какво правят, с кого си лягат и къде живеят“, отсече Цветанов.