The Bulgarian Times

Дубай продава имоти онлайн

в Свят

Отделът по недвижими имоти на Дубай обяви плановете си за пускането на платформата Real Estate Self Transaction (REST), която дава възможност за покупката на имоти, разположени в емирството, по всяко време и от всяка точка на планетата. Платформата е част от дубайската инициатива 10Х и осигурява пълно цифрово управление на операциите по прехвърляне собствеността на имота, като по този начин улеснява продавачите и купувачите от всички бумащини по сделката. Властите заявяват, че програмата ще бъде пусната в действие през първото тримесечие на 2020 г.

„Новата платформа значително ще разшири възможностите на продавачите и купувачите, а също така ще им помогне да спестят време и пари. Проектът обхваща всички операции с недвижими имоти, покупка, продажба, ипотечен заем”, съобщават от REST.

Плащането на сделката се извършва чрез специално смарт приложение. Нито една от страните не трябва физически да присъства при сключването на сделката, тъй като всички данни за собствеността са в електронната база.

Платформата също така ще позволи на наемодателите, които се намират както в Дубай, така и в чужбина, да отдават своите имоти под наем и да плащат комуналните услуги дистанционно. Също така чрез платформата могат да се сключват сделки с компании, които се занимават с поддръжка на сгради.

Милена Богданова, Факти.бг
Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе