Доц.Минчо Христов: Пълна проверка на имуществото на политици, магистрати и олигарси (АУДИО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Арестите на олигарси – ревизия на икономическия преход или удар срещу спонсорите на опозицията?

Темата беше коментирана в предаването „Нещо повече“ от доц. Минчо Христов, политолог и бивш депутат и журналиста от „Клуб Z“ Емилия Милчева. 

„Това, че започват да удрят определени олигарси за ДДС и престъпна приватизация е добре. Но не ми се вижда много принципно. Преди десетина години предложих ревизия на приватизационните сделки и проверка на имуществото на политици, магистрати и т.н. Нямаше подкрепа. Кражбите на ДДС на година са между 2 и 3 милиарда по данни на ДАНС“, отбеляза Христов.

„Показването на кадрите от богатствата цели пропаганден ефект. Фамилията Баневи е тясно свързана с БСП. При атаката срещу Арабаджиеви и Стайкови целите на тази евтина пропаганда са други. Виждам три различни цели“, коментира Милчева.

„Не бяха наказани нито хора за фалита на банките, нито в други случаи. Сега едва ли не се създава впечатление, че всеки, който е приватизирал активи, е незаконно забогатял“, каза още Емилия Милчева.

„Проблемът е, че няма принципно и законово решение. Не е трудно да се направи проверка на имуществото на олигарси и политици, да се провери плащат ли данъци“, подчерта  Христов.

Интервю на Диана Янкулова от БHT с Минчо Христов и Емилия Милчева 
Цялото интервю чуйте в звуковия файл

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: