Дончева: Пеевски и Цонев фалираха КТБ и ограбиха активите й, сега пишат закон за това

в БЪЛГАРИЯ
Държавата опита да отнеме частна собственост от една фирма, като използва цялата си мощ. Ясен е и за кого бяха предприети тези действия.

Това каза в студиото на Би Ти Ви Татяна Дончева. Според нея, много висока подкрепа от управляващите говори за интереси на силни хора.

„Министърът на икономиката Караниколов бил сбъркал, но нито дума за неговата оставка. Борисов го държи в правителството въпреки, че е тежко сгафил. Не мислете, че той искаше да национализира двете военни предприятия- ЕМКО и Дунарит. Просто щяха да ги вземат и да ги дадат на когото трябва“, допълни Дончева.

Според нея, Гебрев и Борисов са се разбрали и договорили. „Тези управляващи докараха в телевизията бащата на отвлеченото момче да благодари на полицията, след като сам си плати откупа и сам освободи детето си. Същото е и с Емилиян Гебрев, накараха го да благодари на своите рекетьори. Важно е обаче, че хората на двете предприятия излязоха, притиснати до стената и воюваха за правото си, така трябва да постъпват всички“, допълни тя.

Дончева припомни, че Пеевски и Цонев преди време направиха закон за офшорките, от който не последва нищо.

„Тези хора фалираха банката ,сега искат да връщат откраднатата й собственост. Сто консултативни съвета да направим, сто закона да приемем, докато няма желание у хората да преборят корупцията, нищо няма да се получи. На Консултативния съвет не се били разбрали, предлагат две глупости, искат да се разберат. Просто обединяват три институции и ги обединявате в общ орган, какво ще промени това“, попита юристката. / FROG NEWS