Доживяхме в български ефир да се агитира за Ал-Каида и да се възхвалява уродливия им пропаганден инструмент, наречен „Белите каски“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ/ПО СВЕТА

Здравей, България,

Те са съвременните герои в Сирия, които имат най-смъртоносната работа в света. За осемте години на войната доброволците от Syria Civil Defence са успели да помогнат на 100 хиляди души

Публикувахте от Здравей, България в Петък, 23 март 2018 г.

Доживяхме в български ефир да се агитира за Ал-Каида и да се възхвалява уродливия им пропаганден инструмент, наречен „Белите каски“. Предлагам да изброим някои точки за да лъсне вашето отвратително гнусно и сервилно лицемерие, безпринципност, липса на какъвто и да е професионализъм, познания, фактология, морал, журналистическа етика. Измисляте си ваша реалност, която в Сирия не съществува.

1) Нека първо разгледаме актуалната военна карта на Сирия. Кажете на Вашите зрители къде по-точно действат т.нар. „Бели каски“. Къде действат, а господа от Нова ТВ? Действат единствено в зелените на картата територии. Никога не са пускали видео извън тях. Тоест, те действат на територии, управлявани от Ал-Кайда групички като „Ахрар ал-Шам“, Ал-Нусра и „Армия на Исляма“. На тези територии, живеят между 5 и 9 % от населението на Сирия, а в правителствените територии, живеят над 80%, и в които не са и чували за белите каски. Те не действат и в зоните на кюрдските сили. САМО и единствено в териториите на ислямистки групи. НИКЪДЕ другаде.

2) Намирам за доста иронично това стряскащо лицемерие красива НЕЗАБРАДЕНА журналистка да представя пропагандния филм за каските, тъй като в районите на „Белите каски“ е наложен саудитски шериат и там е забранено да се излиза без никаб или без черен, плътно закриващ косата хиджаб. Затова в клиповете от този ройон няма да видите нито ЕДНА незабрадена жена, нито една работеща църква, няма да видите християни или алауити, или друзи, или кюрди. Само салафити и уахабити. Още в първия протест в Баняс през 2011г излезе имамът

Анас Айрут. един от символите на сирийската революция, и от минарето крещеше „демократичните“ искания на бунтовниците: да се забранят смесените училища, хиджабът да е задължителен… да им имам демокрацията. Много ми се иска да видя същата журналистка да отиде да живее в Идлеб, Афганистан или С.Арабия и да видим дали ще ходи като палатка.

3) Също така намирам за доста плашещо еднаквия хвалебствен тон на западните медии и Ал-Каида. В Сирия единствените, които възхваляват „Белите каски“ в почти всеки благодарствен клип са групичките на Ал-Каида като Ал-Нусра. Ето ви клип на Ал-Нусра (официалния клон на Ал-Каида в Сирия) с участието на Абу Джабер Ал-Шейх, в който хвалят героите на революцията – белите каски:

В останалите райони на Сирия, където живее 90-95% от населението никой не е виждал, чувал за белите каски.

4) В същото време никой вече не показва белите каски от Алепо, откъдето Ал-Каида бяха изгонени. Случайност? И след изгонването им над 500 хиляди души се върнаха в Алепо и за пръв път от 5 години имаше празненства по случай Коледа. Случайност? Впрочем някой виждал ли е снимки на празнуващи Коледа в тези зони на каските? Медиите няма да ви покажат и Омран, детето заснето от Белите каски в И.Алепо и чийто снимки обиколиха първите страници на всички световни ежедневници,

за да се окаже после, че Омран е бил използван, дори не е лекуван, а само сниман, а родителите му подкрепят „режима“.

За същото дете, за което в CNN реваха в ефир,

а историята му се оказа далеч по-различна:

Както и всички истории, разказани от стоте хиляди души в И.Алепо, след като бе освободен от горките борци с бради. 

Като споменахме за Омран, нека отбележим и Махмуд Раслан, журналистът-бяла каска, заснел Омран в линейката, който по-късно лъсна и в клипа, в който Нур ал-Дин ал-Занки обезглавиха дете:

5) По телевизиите няма да дадат и десетките клипове от И.Гута, в които хората със сълзи посрещат сирийската армия и бягат от изродите, които ги държаха като човешки щитове в последните 5 години:

"They Stole Everything, Bought Out Our Farmlands For Nothing "

"They Stole All the UN Aid" , "They Stole Everything, Bought Out Our Farmlands For Nothing " Say Civilians Liberated from Eastern Ghouta about militants

Публикувахте от Syrian news 1 в Сряда, 21 март 2018 г.

Не обелиха и дума за над 35-те жертви, които онзи ден бунтовниците убиха със снаряди от Гута, насочени към 5 милионен град, какъвто е Дамаск:


Е, толкова за вас пропаднали нищожества. На нас вече ни писна от пропагандата и 5-те платени лекета, които показвате по телевизията, за да прикрият престъпленията на брадатите уроди, вкарани от Турция, С.Арабия, Катар, САЩ и Великобритания, а осле представени като „бойци за свобода“. Не очаквам нито принципи, нито пък да пратите снимачен екип в Сирия, същинска Сирия, за да видят и чуят каква е реалността, а не онази паралелна, виртуална, фалшива, алогична реалност, която вие я представяте. Надявам се да сте доволни от себе си и в участието ви в масовото избиване и унищожаване на една нация, заради недоволни петролни лешояди.

Дахер Ламот, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

Сирийските “Бели каски“: Реалност и фикция – преоблечените съучастници на тероризма

Ванеса Били: „Белите каски“ в Сирия не са хуманитарна организация, а ислямисти, финансирани от западната коалиция (ВИДЕО)

Британски гримьори създават „жертвите“ на бомбардировки от ВКС Русия и ВВС Сирия ( ВИДЕА)

Жертвите на химическата атака в Сирия … възкръсват (ВИДЕО)

Канадска журналистка разкрива медийната война в Алепо (ВИДЕО)

Развенчаната фалшификация за химическото оръжие на Асад в Сирия (ВИДЕО)

Сирийската война в схеми и снимки

Още интервюта с бащата на малкият Омран разкриват терористичната пропаганда