Директор на старчески дом в Сърбия заразил умишлено 139 души с COVID-19

в ПО СВЕТА

Служители на сръбското министерство на вътрешните работи и на специалните служби са задържали днес директора на старчески дом в Ниш за „тежко престъпление срещу здравето на хората във връзка с пренасяне на заразна болест“, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на сръбското МВР.

В Сърбия за изминалото денонощие са регистрирани 250 нови случая на заразяване с коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 3 630 души. Смъртните случаи за последните 24 часа са 6, съответно, общият им брой от началото на епидемията стана 80.

В болниците са хоспитализирани 2 684 пациенти с COVID-19, като 146 от тях са в тежко положение и са поставени на респиратор. Болни с по-леки симптоми са настанени в полевите болници, организирани в Белградския панаир – 347 човека, в Ниш са настанени 295 души, а в Студентския дом – 125.

В Сърбия действа 60-часов полицейски час, който започна от 17:00 часа в петък и ще продължи до 05:00 часа в понеделник. Страната затвори и границите си. На хората на възраст над 65 години е забранено да излизат от домовете си.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе