Димитър Недков: Точката на недоволството ще помете в този му вид ЕС

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ/ПО СВЕТА

Да ни е честита дочаканата 2019-а година!.. като каква ще я изпратим се опитахме да поразсъждаваме заедно с твърде професионално любознателната Румяна Генадиева от „Седмичен труд“, тя с провокативните си въпроси, а моя милост с не дотам въздържаните си отговори… поради отсъствието на електронно издание на „Седмичен труд“, за по-търпеливите почитатели на дългите четива тук, прилагам дисекцията на темата: „Светът до 2019-а и след нея“… 

Г-н Недков, когато погледнем към света днес, той изглежда по-объркан от всякога – войни, катастрофи и хаос. Наистина ли светът се намира в най-големия безпорядък от когато и да е било преди?

Днешният разбъркан, бих го нарекъл разпадащ се на съставните си части свят напълно преповтаря света от началото на ХХ век. Същото противопоставяне на т.н. «Велики сили», същите предреволюционни ситуации в резултат на все повече зейващата огромна пропаст между политико-олигархичните елити и обикновения човек. За огромно съжаление и усещането за «мирис на кръв» все повече насища и без това пренаситения от смъртоносни прахови частици озонов слой на планетата Земя. За пореден път човечеството преповтаря едни и същи грешки, напълно загърбило поуките на хилядолетната си история.

Каква според вас е причината за този хаос и вижда ли се краят му?

Основната причина е нарушеният баланс между мъдростта и богатството, между материалното и духовното. Битието ни е подчинено на див капитализъм в най-експлоататорския му вариант за арогантното разграбване на природните богатства в полза на малка група транснационални корпорации, лишила икономиките от моралните принципи. Тотална криза за демократичните ценности, натикани в дъното на килера на политическата система. Отнемането на исконни права и свободи на народите, чрез провалилия се неолиберален глобалистки модел. Лишаване на нациите от суверенитета им с оправданието, че тяхната национална сигурност е възможна, единствено ако бъде дадена «под аренда» на колективни военно-полицейски съюзи и структури, обслужващи имперските амбиции на самопровъзгласилите се за единствени Властелини на света самоназначили се елити.

Какви ценности господстват днес в света и по-специално в Европа?

Господства грубият, арогантният материализъм. Сбъдна се проповедта на Гордън Геко от кинолентата «Уолстрийт», че алчността не е порок, а основната ценност, задвижваща конкуренцията в надцакването на човек от човека. За съжаление сбъдна се и моето твърдение от трилогията «Знакът на българина», че в началото на третото хилядолетие в битката за енергия, вода и въздух човек за човека ще престане да бъде човек. Човешката съдба днес е вкарана в кутийките на екселските таблици на международните финансови институции, които са единствен инструмент в ръцете на управляващите елити. Специално за Европа, погубващият Стария континент елит се нарича брюкселска административно-олигархична система за тотален контрол върху житието и битието на европейските народи.

Ще има ли според вас преформатиране на Европейския съюз и как ще изглежда то?

След изборите през 2019-а Европейският съюз няма да е същият. Европа няма да е същата. Точката на кипене е достигната и надигащото се цунами на гражданското недоволство ще помете този вид Европейски съюз. Ще бъде нещо като падането на Берлинската стена през 1989-а. Все още не мога да си представя какво ще представлява обединението на европейците след изборите и дали изобщо се нарича Европейски съюз. В едно обаче съм сигурен – т.н. системни партии, традиционните политически семейства ще претърпят пълен провал. Компрометирането на досегашните идеологии и политически елити в очите на избирателите е безвъзвратно.

Англия вече напуска съюза. Възможно ли е други страни да я последват и съюзът да се разпадне?

Всъщност, добрата стра Англия логично се завръща у дома си – на Острова, където се чувства най-сигурна и защитена от болните амбиции за поредния европейски Райх. Англичаните просто зачеркват «континенталната закуска» от ежедневното си меню. Връщат се към традициите и ценностите си, които трябваше да заличават систематично под натиска на бюрократичната брюкселска машина. Такъв е моят прочит за Брекзита, който трудно би се поместил само в няколко реда. Няма да се изненадам, ако и други европейски народи предпочетат отново да преоткрият себе си след проваления «брюкселски опит» за заличаване на самобитните им културни идентичности и постигането на авантюристичната цел на шепа високопоставени еврочиновници, а именно – един континент, едно население, една власт.

Какви ще са последствията за България, ако ЕС се разпадне?

За съжаление България проспа досегашното си членство в ЕС. До българина достигнаха само трохите от европейската обща трапеза. Прословутите еврофондове бяха най-арогантно присвоени от почти престъпни по своя характер правителства. Вместо да бъде създадена ефективно работеща икономика, самоизградила своя модерна средна класа, ние изкопахме със собствените си ръце най-злокобната пропаст, зейнала пред шепата останал все още по тия земи народ. Пропастта на крайната бедност и безверието в собствените ни сили.

Какво дадохме и какво получихме ние от Европа?

България е най-неразказаната в света държава. Загърбила своето историческо достойнство и несъумяла да получи своята заслужена част от постиженията на европейската цивилизация, в наливането на т.н. основи е участвала от самото начало. Българската държава превърна своя народ в обслужващия персонал на европейския континент. Българските 111 хиляди квадратни километра родна земя е най-обезлюдената територия по цялата пренаселена планета. Извън столицта и още четири-пет града, всичко е лунен пейзаж. Цялата тази картина бих нарекъл «Прокудената България».

Как ще коментирате случващото се между Украйна и Русия? Ще се стигне ли до по-сериозен конфликт?

За съжаление – ще се стигне. Защото и Изтокът и Западът имат прагматични изгоди от един «окървавен сблъсък». Този конфликт тлее поне от няколко века и е разпалвал доста големи европейски пожари. Инструментариумът на модерната дипломация днес е в ръцете на глобален елит, който се нуждае от подобни конфликти, за да доказва систематично превъзходството си върху цялото човечество.

Задава ли се съюз между Русия и Китай, който безспорно ще предизвика голям сблъсък със Запада? Ще доведе ли този съюз до глобална война за влияние?

Не толкова Русия и Китай, а разпадането на модерния Запад, разрушаването на западната ценностна система е по-голямата заплаха за разпалването на глобална война. Западът напусна територията на своята стабилност и разум, загуби моралното си превъзходство след имагинерната победа над комунизма и направи най-голямата си грешка – повярва на Фукуяма, че е дошъл «краят на историята» и светът вече се състои само от «победилия Империята на злото» демократичен Запад.

Как според вас са позиционирани България и българите днес?

Като държава и народ, загубили самите себе си в този разпадащ се свят. Не съм сигурен вече, че ще съумеем да се приютим поне в някое ъгълче на новия Ноев ковчег, чието строителство конспиролозите предричат в най-скоро време. Извинявам се за тоталния песимизъм, който лъха от думите ми.

Кое качество у българина му пречи да върви напред, качество, което според вас е фатално за цялата нация?

Вечното търсене на по-големия Брат – ту на Изток, ту на Запад, който да дойде и да ни реши съдбата. Така наречената концепция за «големите началници». И в същия този контекст – безскрупулната към род и Родина продажност на българските елити, особено в годините на т.н. преход.

Имахме сериозни очаквания, и то много положителни, към третото хилядолетие, което трябваше да ни извиси до по-висш духовен стадий, а тана точно обратното. Защо?

Тази планетарна самоизмама е може би най-сериозният въпрос, на който ние, хората на земята, трябва много бързо да намерим правилния отговор. От това ще зависи съдбата на цялата планета и човешкия род.Защото новината, че Апокалипсисът е вече на една ръка разстояние, не е фалшива новина.

В едно интервю казвате, че всяка голяма война се нуждае от световно значим диктатор. Виждате ли такъв диктатор днес и възможна ли е война, ако той съществува?

По същество всички днешни правителства, овластени чрез «спонсорирана демокрация» са своеобразни диктатури спрямо народите, които управляват. Навсякъде властват режими, които аз определям като диктат на малцинството на «войнстващата посредственост» над разума и хуманизма.

Конспирация или истина е твърдението за установяване на глобален контрол върху човешкото съзнание?

Погледнете екрана на смартфона или таблетка си. Чисто по Оруелски, Големият Брат вече контролира ежеминутно съзнанието ни. Въвежда в речника ни «правоговора» и спуска директивите на Министерството на истината. Пълната цифровизация на битието ни приключва успешно. На дневен ред е съзнанието ни. Вече нямаме имена. Всички се превръщаме в IP-адреси.

От кого се прави този контрол и с каква цел?

Ако ме питате за прословутото «Световно правителство», гарантирам ви, че такова, само по себе си, не съществува. Това е една пропагандна метафора, използвана през вековете от различни находчиви прослойки (религиозни доктриниери, монархически дворове, революционни авантюристи, транснационални корпорации и най-модерните напоследък – терористични концептуалисти), които в дадени исторически моменти намират правилния алгоритъм за удовлетворяване на личните си интереси.

Една теория гласи, че Новия световен ред започва през 2050 година. Как всъщност ще изглежда той?

Преди да дойде изобщо нуждата от Нов световен ред, предстоят два по-важни етапа – възстановяването на мостовете над пропастта между хората и елитите и предотвратяването на екологичната катастрофа. Но битката между народите и елитите им ще е жестока. Хората вече са обезумели от потискащата несправедливост и потъпканото им достойнство.

Смятате ли, че технологиите са част от налагането на Новия световен ред?

Ако овладеем екологичната катастрофа, идва на дневен ред неподозирания съвсем доскоро генерален въпрос с кодовото название «Изкуствен интелект». Или казано с други думи – машината ли ще властва над човека? Няма да се изненадам, ако човешкият род допусне това, след като всички хора вкупом се отказахме от разума си, подчинявайки съзнанието си на «шопинг терапията».

Готова ли е България за Нов световен ред и как въобще виждате страната ни след 30 години?

Не. Българският политически истаблишмънт ежедневно доказва с поведението и решенията си, че е извън пространството и времето на сегашния световен ред. Българският псевдоелит мисли единствено и само за собственото си самооцеляване днес, употребата на властта днес и сега, и хич не му пука за някакъв си Нов световен ред. Най-лесното им оправдание за безхаберието им е, че «Нов световен ред» е конспиративна теория, съчинявана от такива празнодумци и фантазьори като моя скромна милост.

Димитър Недков, Фейсбук

Димитър Недков е висш масон, посветен в най-високата, 33-та степен на масонството и член на международната академия на илюминатите в Рим.