Дейли Телеграф: Русия може да върне Британия в каменната ера

в ПО СВЕТА

Съвременният живот много зависи от електричеството, затова диверсията против енергийната система на страната ще доведе до срив в снабдяването с вода, гориво, транспорт и комуникации.


Експерти по сигурността заявиха, че ако излезе от строя британската енергийна система, градовете в страната могат да се превърнат в необитаеми за няколко дни. Ако населението им пропусне четири хранения, в страната ще избухне анархия, пише „Дейли Телеграф“. 


Съвременният живот зависи от електричеството, затова ако то продължително време отсъства, ще предизвика липсата на вода и гориво, крах на банковата система, прекратяване на движението на транспорта и изключване на линиите за свръзка. Това ще върне страната в каменния век, отбелязва вестникът.


Тази мрачна картина се появи няколко седмици, след като британският министър на отбраната заяви, че Русия шпионира енергийната инфраструктура на Британия и може да предизвика „хиляди и хиляди“ смъртни случаи, като отреже за страната източниците на енергоснабдяване. 


Изследвания на службите за сигурност във Великобритания показват, че ако хората пропуснат четири хранения, страната ще се потопи в анархия заради мародерство. Когато хората изядат всичките си запаси от хладилниците, общественият ред ще бъде нарушен, смятат експерти. / Издателство „Распер“