ДАНЪК СМЪРТ | Кратка тематична равносметка от Григор Лилов. И диагностична, при това…

в България
Loading...

През 2012 имаше наводнения в Бургаска област. През 2014 отново имаше – две, през лятото и в края на октомври-ноември.
Сега се случи поредното. И отново с човешки жертви. И отново, както в предишните случая, има преливане или аварийно изпускане на язовири..
Имаше наводнение в с. Бисер през 2012 г. с 11 загинали (по др. данни – 10). Години бяха необходими, да се уточни кой е собственикът на язовира, от който дойде приливната вълна. И на 5 октомври – тези дни, съдът върна делото за ново разглеждане.
Имаше наводнение в Мизия през 2015. Двама души загинаха. Разследването приключи с посочен извършител – дъжда.
Имаше наводнение в кв. Аспарухово на Варна през 2014 г. 13 загинали. Прокуратурата приключи делото и не го внесе в съда с обяснението “природен феномен”.
За всички тях аз имам постове с разследвания. При всички тях не природните феномени, а трагичното състояние на язовирите предизвика сухоземни цунамита (при Аспарухово – скъсан напорен магистрален водопровод към Варна от язовир Камчия)
Във вчерашния ден, когато беше бургаското наводнение, прокуратурата обяви, че дава машинисти на съд заради трагедията с техния влак с пропилен в с. Хитрино. (7 загинали, 29 тежко ранени). Безспорно, машинистите носят отговорност за случилото се тогава. Но “природният феномен” там се оказа коренно различен според моето разследване.

Григор Лилов: Хитрино – Лъжи и манипулации! (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕA)

Колкото и дълго да продължа изброяването, то няма да има количествен смисъл.
Защото количеството е ежедневието.
Загиваме в наводнения, загиваме в жп катастрофи, загиваме от недоглеждане и некадърност в болници или заради закъсняла и необорудвана “Бърза помощ”, загиваме по време на работа (88 останали мъртви на работното си място през 2016 г., още 60 мъртви за деветмесечието на т.г.) , загиваме от неовладяната престъпност (116 мъртви за 2014 г., нови 129 мъртви – за 2015 г., за изминалата данните не са обявени) загиваме от …
Нацията плаща кръвен данък – данък “смърт”.
Редовно събиран, макар и необявен.
Данък, наложен от политическите елити и излъчените от тях негодни управления на държавата.

Григор Лилов, Фейсбук


Вие си ги избирате.
Вие, 16% от имащите право на глас, и 26-27% “гъбари“.
Вие сте виновни, ваша е отговорността.

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе