Гърция стартира втора фаза по разхлабване на мерките

в ПО СВЕТА

Гърция стартира втората фаза по премахването на ограниченията, наложени поради пандемията от коронавирус: от 11 май учебните часове внай-горните класове на училищата ще се възобновят и ще се отворят част от магазините.

Според Министерството на развитието и инвестициите на страната 155,9 хиляди служители (22,5%) и 66,01 хиляди предприятия (25%, които са спрели да работят) ще се върнат към работен процес.

Стартират и шофьорските курсове, хазартните игри и залагания, както и хранителни услуги.

Постепенното премахване на ограниченията започна в страната на 4 май. Планът е разработен за два месеца, при условие че ситуацията с разпространението на коронавирус не се влоши. На първия етап на премахването на ограниченията около 10% от предприятията възобновиха работа.

Третата фаза на поетапното премахване на ограниченията е предвидена за 18 май, когато ще се отворят зоологически и ботанически градини, както и археологически обекти, включително Акропола.

В случай на увеличение на броя на случаите, правителството ще върне ограниченията.

Първият пациент в Гърция беше диагностициран на 26 февруари, а на 14 март бяха наложени тежки ограничения. По решение на правителството 690,2 хиляди души и 260,6 хиляди предприятия спряха работа.

Според портала Worldometer към сутринта на 11 май броят на коронавирусните заболявания в Гърция е 2716 души, 151 души са починали, 1374 души са се възстановили.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе