Гръцкият военен министър: Македонците са българи!

в БЪЛГАРИЯ
В интервю за телевизия „Антена“, председателят на партията „Независими гърци“ и министър на отбраната Панос Каменос отново подчерта, че македонците „са българи, славяни“, отбелязва близкото до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „Курир“.

От редакцията подчертават, че Каменос направи подобно изявление на пресконференция в Солун миналата седмица. Тогава военният министър на Атина разказа, че американските сенатори, с които се е срещнал, са му обяснили, че Македония е била част от плана на Тито за осигуряването на излаз на море на Югославия, допълвайки, че „в района е пролята кръв“.

 

„И сега те идват да кажат на победителите, че ще трябва да заемат позицията на победените. В края на краищата те чакаха 25 години, за да решат проблема, ще чакат и 35 години. Нека скопяните да разберат кои и какви са те? Те са българи, славяни, които са създали ВМРО, албанци, които се опитват да вземат и те част от Скопие (т.е. Македония), и които говорят за Велика Албания, и някои сърби“, подчерта Каменос, предаде „Фокус“.

«Каракачанов, тези думи на Каменос трябва да ги чуем от теб, а не от гръцкия военен министър!
Вместо българският военен министър да говори по този начин и каже на висок глас, че македонците са българи, ти подписа предателския договор със Скопие, с който призна и „македонска“ нация, и „македонска“ история, и „македонски“ език!
Каква ирония на съдбата! ВМРО дойде на власт, за да капитулира пред македонизма и предаде българската кауза в Македония!»,-Велизар Енчев

ПО ТЕМАТА:

https://bultimes.com/Министърът-на-отбраната-на-Гърция-към/

https://bultimes.com/Гръцки-ексминистър-Добрият-турчин-е-м/