вашият виртуален всекидневник

Грузински снайперисти получили по 5000 щ.д., за да стрелят на месо на Майдана

в Свят

На наемниците от Грузия, разстрелвали хора на Майдана в центъра на Киев през февруари 2014 г., е било обещано да получат по 5000 долара. Това заяви в ефира на украинския телевизионен канал “112” адвокатът Александр Горошинский, съобщава БЛИЦ.

По думите му двама грузински граждани споделили пред украински адвокати, че са били в състава на група от 50 души. Тя пристигнала в Украйна със задача да стреля на Майдана. Същевременно двамата грузински наемници Александър Ревазишвили и Кобе Нергадзе твърдят, че лично те не са стреляли по хора.

“Всяка група, в която е имало по десет души, е заела позиции в различни точки и е имала различни задачи. Т.е. да използват оръжие в различни периоди от време по заповед на техните командири или ръководители на групи”, разказа Горошинский. По думите му, всеки от свидетелите съобщава, че е получавал пари за участието си в протестните акции. Освен това те видели откъде се води огън по митингуващите.

“Свидетелите съобщават, че на 20 февруари сутринта единият от тях, Александър, е бил в Консерваторията, където станал пряк очевидец как се е стреляло по правоохранителите и митингуващите. Той посочва етажа, групата лица, оръжията и времето”, отбелязва юристът.

Нергадзе, уточнява адвокат Грошинский, е бил в състава на друга група в хотел “Украина” и също е бил очевидец как лица, наричащи себе си грузинци, са стреляли по митингуващите. Грузинските снайперисти също така са обещали да посочат имената на организаторите и изпълнителите на разстрелите на Майдана през 2014 г.

По-рано, припомня БЛИЦ, италианският “Пети канал” показа документален филм, в който италиански журналисти взимат интервю от други трима грузинци – Коба Нергадзе, Залоги Кварацхелия и Александар Ревазишвили. Те разказаха, че през 2014 г. бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили ги изпратил като снайперисти в Киев. Един от тях твърди, че в момент на изостряне на стълкновенията на Майдана, на техния отряд било заповядано да стреля и по командосите от “Беркут”, и по протестиращите.

През юни т.г. активисти от Майдана също заявиха, че именно от хотел “Украйна”, който бил превзет от противници на сваления украински президент Виктор Янукович, се е водила стрелба по участниците в протеста.

 

Сорос призна, че е отговорен за държавния преврат и масовите убийства в Украйна

Loading...
loading...
loading...
Грузински снайперисти получили по 5000 щ.д., за да стрелят на месо на Майдана by

Последни от Свят

Отиди Горе