The Bulgarian Times

Гражданската война в САЩ: Тръмп побеждава подземната държава

в Свят

Срещу „проекта за черен световен ред” се оформя любопитен алианс от лидери

Продължение има в този смисъл, че този пост е всъщност добрата новина, за която говорих в предишния си пост. Освен това той е и продължение на „Американски новини: от Русия с любов”, в частност на последния абзац:

„Както вече казах, духът на 09.05. витае над Америка, в това число и по причините, за които писах на 10 и 11 май. Утре ще пиша още за това как Девин Нунес се хвърли върху амбразурата на картечницата, зад чиито тригери се беше спотаила Хилъри Клинтън, за ролята на Трей Гауди в новата операция Багратион, а също и за това, че най-важното събитие, потвърждаващо теорията за световните проекти, беше това, че кралица Елизабета II преди няколко дни подписа окончателния вариант на Брекзита и изпрати внука си Уилям в Йерусалим на гроба на баба сѝ – праведницата на света.

В началото обаче трябва да погледам неделните политически предавания, тъй като през тази седмица се случиха такива събития, че опитът да бъдат премълчани ще означава, че в редовете на клинтъновото СС е настъпила паника и тогава с пълна увереност ще разкажа за победното шествие на Тръмп, а именно победите му във Върховния съд и излизането в пенсия на съдии от Върховния съд, а също и за това, че злата вълшебница Бастинда не от добро освети Медведев и министъра на правосъдието на САЩ, вероятно изразходвайки последните си резерви.

А след това ще напомня на читателите си, че започват всякакви преговори с потвърждаване на пълномощия, а и това, че Путин се съгласи да се срещне с Тръмп, говори за това, че той е уверен – Тръмп ще съумее да изпълни подписаните договорености, ако разбира се има такива, и както руското разузнаване потвърждава моята прогноза – Тръмп е превзел стратегическата инициатива и ще довърши Хилъри”.

Сред всичко това в предходния си пост напомних, че на Хилъри няма да ѝ се удаде победно да шества, без да се оглежда на всички страни и че на 09.04. 2018 г. Тръмп беше на практика унищожен след колосалните победи на икономическия фронт. Не можете да си представите какво впечатление произведе върху американските адвокати арестът на личния адвокат на Тръмп! Даже си позволих да позлорадствам, като напомних на някои мои познати как поддържаха Хилъри Клинтън преди две години. Особено голямо впечатление им направи това, че арестуваха не само самия адвокат, но и жена му и детето му и ги държаха пет часа в белезници, което в САЩ се смята за изтезание. Следваща стъпка в тази посока би била появата на прокурори в Белия дом и след представянето на някаква хартийка за съд над Тръмп, разстрел на президента на място.

Три дни след този 12.04. тогавашният директор на ЦРУ Майк Помпео, в хода на изслушванията в Конгреса, потвърждаващи назначаването му на поста държавен секретар, напълно официално и едва ли не с гордост, която потвърди готовността му и по-нататък да действа в този дух, заяви, че повече от 200 руски войници са били убити в средата на февруари в Сирия от армията на САЩ, намираща се там на неизвестно какви основания. При това, за унищожението на руските войници била задействана голямо армейско подразделение и най-нови оръжия на САЩ, с които не разполагало  воювалото срещу ИДИЛ подразделение, чието използване въобще не влизало в компетенциите на командващия американските войски в Ирак. И Помпео преминал тези изслушвания и бил назначен за държавен секретар именно благодарение на тези думи, а Конгресът, гласувайки за неговото назначение, всъщност обявил война на Русия.

Но да допуснем, че преувеличавам, въпреки че по мое мнение тези изслушвания във всеки случай са повод минимум за скъсване на дипломатическите отношения и въобще са casus belli (повод за война) в химически чист вид. Завчера американската преса най-накрая започна да говори за това, че всъщност Русия тогава изтърпяла голямо оскърбление, защото е знаела, че всички тези поводи за война са се случили въпреки волята на президента на САЩ, който бързо ще си върне президентските пълномощия. А вчера конгресмените, гласували тогава за война, дойдоха в Москва … не разбират ли тези обстоятелства и значението на гласуването, в което са взели участие? Тогава Тръмп беше ли ги изпратил, за да могат руснаците да се почудят на идиотизма на тези, с които е принуден да отговаря за провокациите на Бастинда?! Какво подобряване на отношенията само – хайде да дружим, но не ни пречете да се изплюем в лицето ви?! Или дойдоха да искат прошка?

Аз не мога да се сетя за други обяснения на тяхното посещение, понеже веднага след като оглавяващият американската делегация сенатор Шелби изрази надежда за нов етап в руско-американските взаимоотношения, започна да изисква от Русия да престане да се меси в американските избори, което половин година по-рано стана повод за отнемането на руска дипломатическа собственост. Освен това, за да направи положението още по-глупаво, сенатската комисия по разузнавателните дела, който той възглавяваше много дълго, няколко часа след това излезе с резолюция, в която обяснява, че Русия е помогнала на Тръмп да стане президент и буквално като отговор на това 19 конгресмени поставиха за гласуване резолюция, изискваща назначаването на втори спецпрокурор за разследване опитите на върхушката в Министерството на правосъдието да извърши държавен преврат, а също и за арест на Хилъри Клинтън, която е ръководила заговора на подземната държава срещу Тръмп.

Забележителното е, че новинарските емисии са изпълнени със статии за първата резолюция, от заглавията на които следва, че комисията на сената по този начин е показала пръст на шефа на комисията на камарата на представителите Девин Нунес, който потвърждава точно противоположното нещо и няма да има никакви други последствия освен дискредитиране на подписалите я.

Но в новинарските емисии няма нито едно споменаване на втората резолюция, изискваща ареста на Хилъри Клинтън, независимо от това, че тя е била поставена за гласуване от конгресмените, които миналата седмица извикаха на килимчето директора на ФБР и зам-министъра на правосъдието Розенщайн, наблюдаващ разследването на Мюлер и в хода на разпита, с повишен тон, ги улучиха в отказ от предоставяне на документи, изобличаващи Коми и Мюлер като заговорници и взимали подкупи и виновни за оскърбление към Конгреса, саботаж на разследването и лъжесвидетелстване под клетва.

Миналият петък те също така заставиха Конгреса да приеме резолюция, потвърждаваща тези обвинения и задължаваща Министерството на правосъдието в седемдневен срок (т.е. не по-късно от този петък -06.07.) да предоставят недостигащите документи под заплаха от съд за оскърбление към Конгреса и импийчмънт.

Именно за това не успяха да споменат американските телеканали в неделя, с което засвидетелстваха окончателно не само неспособността си да бъдат средства за масова информация, но и онзи ужас, който за разлика от дон Хуан изпитаха управляващите ги клинтъновци, чули стъпките на командора. Всичко това се случи в резултат от победното шествие на Тръмп, за което пиша, и което започна с положение даже не на колене, а лежейки възнак, което Тръмп беше принуден да заеме след ареста на адвоката му и пожара в къщата, в която живее семейството му.

Във всеки случай именно в това положение той даде заповед за бомбардировките над Сирия, но минути след това започнаха да се разпространяват слухове, че на десантния вертолетоносач „Триполи” е избухнал взрив и по американските форуми настъпи паника, защото всички решиха, че Русия е изпълнила обещанието си и, в отговор на бомбардирането на Сирия, е започнала да потапя шести американски флот. След това войната беше прекратена, а в телевизора се появи бледният като смъртта министър на отбраната, който побледня още повече в отговор на въпроса за загубите на САЩ, и въпреки че досега не е известно какво точно се случи тогава, министърът на отбраната се оказа начело на партията на мира, а Тръмп явно се развесели, след като разбра, че сега армията знае – американското оръжие е безнадеждно остаряло още преди той да стане президент.

Пак ще се върна на това, когато накрая описвам променения военно-стратегически баланс, а тук е достатъчен крайният извод, основан на поведението на американските СМИ и висшия команден състав на САЩ в тази съдбовна нощ, когато стана ясно, че военно-техническото предимство не е на страната на САЩ.

След тези събития Тръмп се развесели и си спомни, че няколко дни преди бомбардировките над Сирия в Израел го бяха провъзгласили за Месия ала Кир Велики, а като си сложи георгиевската лента и положи венец пред Вечния огън, това звание придоби особено значение и Тръмп забрави легналото положение и даже стоейки на колене, започна откровено да троли изглеждащите всесилни клинтъновци със заявления, че има право сам себе си да помилва, каквото и да са намерили там у адвоката му или каквото и да е казал, докато са го измъчвали.

А главният адвокат на Тръмп Руди Джулиани, който беше кмет на Ню Йорк по времето на 11.09. и се прочу из целите САЩ с мъжеството и разума си по време на кризата, заяви, че президентът има право да не се яви на разпита в комисията на Мюлер даже и след като получи призовка, отначало за това, че президентът готви среща с Ким Чен-Ун за предотвратяване на ядрена война, а след това защото комисията на Мюлер е пристрастна, а Министерството на правосъдието е извършило престъпление, като е внедрило в кампанията на Тръмп като минимум един шпионин. Стана ясно, че с първия аргумент той може да забави делото за разпита до изборите в началото на ноември, а след това междинните избори в САЩ  стават точка за прилагане на геостратегически и геоисторически сили.

В този период в началото на юни най-голям интерес предизвиква поведението на Трей Гауди, който разпали сървъргейта около държавния секретар Хилъри Клинтън, не успя да я извади от изборите, но доста допринесе за загубата ѝ. Той има висш достъп до секретните дела и като шеф на комитета на Конгреса е чел делото за гореспоменатия шпионин на ФБР в избирателната кампания на Тръмп, след което заявил, че тези действия на контраразузнаването на ФБР били обосновани и абсолютно законни.

Пресата го захапа в мъртва хватка и разду славата му до небесата, понеже той се оказа единственият експерт, които излезе в защита на ФБР, и чиято освободеност от партийни интереси предизвика доверие сред широката публика. С него доста вяло спореше другият боец за честта на Тръмп, оглавяващият комисията на Конгреса по делата на разузнавача Девин Нунес, но всичко стана ясно когато на 14.06. генералният инспектор на Министерството на правосъдието Майкъл Хоровиц публикува първата порция документи изобличаващи високопоставени сътрудници на ФБР в подкрепа за Хилъри Клинтън и в заговор против президента Тръмп, и Трей Гауди, след като се запозна с доклада, заяви, че е страшно разочарован от ръководството на ФБР и в комисията на Мюлер, понеже едни и същи хора бяха скрили доказателствата за вината на Хилъри Клинтън и бяха изфабрикували доказателства за вината на Доналд Тръмп, с което станаха причина за разследването му за връзки с … аз даже не знам с кого, вероятно с руското разузнаване.

Това е отличителната черта на клинтъновите манипулации – в някакъв момент значенията на думите се изпаряват и могат да се употребяват само на този език и в тази формулировка, в която е сформулирала този боклук госпожа Бастинда.

След частичното публикуване на доклада Хоровиц целият авторитет, който СМИ създадоха на Трей Гауди в края на май и началото на юни, се обърна срещу заговорниците, а когато директорът на ФБР и зам-министърът на правосъдието Розенщайн се явиха в Конгреса на килимчето за обяснения, гласът на Трей Гауди се сля с този на Девин Нунес и те се оказаха солистите в мощния хор от гласове на конгресмени, които наистина подпалиха със своите въпроси ръководството на Министерството на правосъдието, а вчера най-накрая поискаха Бастинда да бъде арестувана, а ръководството на Министерството на правосъдието да бъде подведено под отговорност.

Върху тези събития се насложи скандалът около децата на пресичащите границата нелегални, които погранична полиция отделя от родителите, понеже законът забранява деца да бъдат задържани под стража повече от три седмици и трябва или родителите да се пуснат заедно с децата или да се наруши закона. И Бастинда извади наяве главния си резерв – министъра на правосъдието на САЩ в администрацията на Тръмп, Джефри Сешенс, който отказа да наблюдава разследването на Мюлер и го предаде в ръцете на Розенстейн, във връзка с което про-Тръмповската преса отдавна го обвини в предателство.

Най-интересното е, че като разкри политиката за отнемане на деца, той прекали и посочи Библията като основание за този фанатизъм, с което предизвика това, че църквата му го обяви за еретик. Този факт привлече вниманието на пресата и целият хитроумен план на Хилъри да припише това безобразие на Тръмп рухна и се стовари на главата на Сешенс.

В този пост още няма да пиша за феноменалния успех на Тръмп в работите около Върховния съд, а също и за известния на всички разгром на НАТО и G7, който има късмета да се случи в същото това време и беше свързан с това, че Четвъртият райх се намеси в гражданската война в САЩ на страната на Хилъри Клинтън. Ще напиша за това, когато се опитам да разбера обстоятелствата около наближаващата среща в Хелзинки.

( След изтичането на седемдневния срок, в който заместник главния прокурор Боб Розенщайн и директорът на ФБР Кристофър Рей  трябваше да представят укритите документи пред комитетите по разузнаването и правосъдието на Камарата на представителите, те не предадоха документите – б.пр.)

Автор: Александър Бродски
Източник: iarex.ru
Превод (със съкращения): Д. Атанасова/Българска легия за защита

ПО ТЕМАТА:

Проектът за «черен световен ред»: Владимир Путин и Доналд Тръмп имат един общ враг

 

Последни от Свят

Отиди Горе