Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Германия с нов исторически рекорд

в Свят

Това се случи вчера, 1-ви октомври. С цели ТРИ МЕСЕЦА предсрочно Германия подобри националния си рекорд по производство на електроенергия от слънцето, в рамките на една календарна година. Това означава, че през оставащите 90 дни до края на годината този рекорд ежедневно ще бъде подобряван. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

През цялата изминала 2017-та година Германия е произвела електроенергия само от слънцето в размер на 39,9 Тера-Ват-часа (ТВт.ч = 1 000 000 000 кВт.ч).

Единственото вмешателство, което си позволих на горната оригинална графика, е да добавя с червен цвят основните показатели за България, за миналата 2017-та г., за сравнение и правене на изводи. Видно от числата северната държава произвежда само от слънце повече електроенергия, отколкото южна България потребява за една календарна година. А заедно слънце + вятър съотношението става повече от 3:1 в полза на Германия.

Същите мощности (фотоволтаични инсталации), каквито има в Германия биха произвеждали ДВА ПЪТИ повече електроенергия в нашите географски ширини. Но такива не се изграждат, а цената на изкупуването на слънчевия ток изкуствено се надува, за да се краде. Парите, милиардите с които биха могли да се изграждат нови мощности отиват по сметките и джобовете на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия, за да ни лъже, че един ден ще ни построи нова АЕЦ “Белене”, от старото желязо, което сега се въргаля по бреговете на Дунав.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

 

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе