Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Германия счупи дневния си рекорд за ток от ВЯТЪР

в Свят

Това се случи вчера, 3-ти януари 2018-та г. Количеството електроенергия произведена от вятър за този ден възлиза на 53,6% от общото количество произведено в Германия от всички източници. А ето и някои числа, за същия ден, в сравнение с българската действителност:

Германия само от вятър: 0,941 ТВт.ч (Тера-Ват-часа) = 941 ГВт.ч (Гига-Ват-часа) = 941 000 МВт.ч (Мега-Ват-часа) = 941 000 000 кВт.ч

България от всички източници: 0,115 ТВт.ч = 115 ГВт.ч = …

Ето как изглежда рекордната картинка (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

А интересно ли ви е да узнаете борсовите цени на електроенергията в двете страни за същия ден?

Германия: 9,31 евро/МВт.ч

България: 35,15 евро/МВт.ч

Така при около ОСЕМ пъти по-голямо количество произведен ток само от вятър, в Германия, по сравнение с произведеното от всички източници в България, цената на електроенергията е близо ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-НИСКА. 

През това време в България продължава да марширува “Лъжа №1 за 2017-та година (видео)“.

И накрая, за да не останат никакви съмнения за манипулации ще ви покажа и предишните дневни рекорди по производството на ток от вятър в Германия:

През последните ТРИ години България НЕ Е ПОСТРОИЛА НИТО ЕДНА ПЕРКА, за производство на електроенергия от този дето духа!

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от Свят

Отиди Горе