Германия откри списък с 5 хил. мишени на терористите

в Свят
Loading...

Германските власти откриха списъци с над 5000 имена на възможни мишени, включително повече от 100 политици, при акции в домовете и работните места на двама заподозрени за тероризъм в провинция Мекленбург-Долна Померания, предаде в. “Велт“.

Според източници по сигурността се предполага, че единият от заподозрените, който е бивш полицай, е използвал служебния си компютър, за да търси адресите на политически противници.

Политиците в списъка са били от различни партии, включително Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел.

На 28 август органите на реда са обискирали домовете и работните места на полицая, който е временно освободен от длъжност, и на още един човек, заподозрени, че са планирали да залавят и убиват политици заради възгледите им за имиграцията.

Според прокуратурата заподозрените, които са се страхували, че германската бежанска политика може да доведе до обедняване на страната, са започнали да се запасяват с храна и боеприпаси и да планират нападения. / Телевизия Евроком 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе