Ген. Леонид Ивашов: Борбата за световно върховенство може всеки момент да прерасне в открита война

в ПО СВЕТА

В навечерието на кризата през 2008-2009 г. 60% от световната икономика принадлежи на група от 147 корпорации, ръководени от Ротшилд

Въпреки факта, че светът днес се смята за по-цивилизован и по-безопасен, отколкото беше през цялата предишна история, американците, или по-скоро световният финансов елит, не изоставят желанието си да контролират цялата планета, да завладеят цялото ѝ богатство. Както показват проучвания, проведени през 2011 г. от служители на висшето техническо училище в Цюрих, ръководено от Джеймс Глатфелдер, в навечерието на кризата през 2008-2009 г. 60% от световната икономика принадлежи на група от 147 корпорации, ръководени от Ротшилд. Мисля, че през последното десетилетие, белязано от гигантски емисии от фиат валути, този дял стана още по-висок. Тъй като всяка емисия означава, на първо място, преразпределение на собствеността в полза на центровете за емисия.

Така че борбата за световно първенство продължава и във всеки момент може да прерасне в открита война. На настоящия етап тази борба придобива цивилизационен характер и форми на „хибридна война“. В самото начало на 90-те години Збигнев Бжежински се изказа в духа, че комунизмът свърши и сега православието е следващото. И Самюъл Хънтингтън добави, че след православието ислямският свят ще стане обект на унищожение. И тази програма започна да се изпълнява с бомбардировките над Югославия през 1999 година. Но очевидно след това поради редица причини беше необходимо да се променят приоритетите и от 2001 до 2014 г., преди Украйна, ислямският свят – и Близкият изток като център, ядрото на ислямския свят – стана главна мишена на глобалистите. Имаха нужда от опиати, имаха нужда от петрол и газ и всичко това им трябваше, за да не попадне у Китай. Следователно, на 11 септември 2001 г. се проведе провокация, подбудиха се сунитско-шиитски конфликти, имаше планове за геополитическо преразпределение на Близкия изток. Всичко това беше реализирано при републиканския президент Буш-младши и при демократичния президент Барак Обама и се прилага сега при Тръмп, който също представлява Републиканската партия.

Можем да се поучим колко последователна и всеобхватна е американската външна политика. „Арабската пролет“ беше обявена от държавния секретар Кондолиза Райс през ноември 2008 г. и тя започна, когато Хилари Клинтън вече беше държавен секретар. Всичко беше свързано там: „шистовата революция“ в САЩ, отказът на България от „Южен поток“, натискът върху „Северен поток“, събитията в Украйна и в същото време се проектира мощен газопровод от Катар през Сирия до Европа. Башар Асад отказва, Европа вдигна санкциите от Иран, така че да може да свърже полето Южен Парс, чиито резерви се оценяват на 50 трилиона кубически метра „синьо злато“ – САЩ не харесаха това, те тласнаха Турция …

Когато получих информация, че в офиса на ЦРУ в близост до Истанбул е проведена среща с участието на заместник-директора на ЦРУ, заместник-държавния секретар на САЩ и турските специални служби, че там са поканени бившият вицепрезидент на Сирия, министри, избягали от Сирия и т.н., че на територията на Турция вече се подготвят и лагери за сирийски бежанци – това веднага ми даде сигнал. Тогава Реджеп Ердоган просто се прегръщаше с Башар Асад, наричаше го „брат”, почиваха заедно със семействата си, а за Европа Асад беше най-демократичният президент на Близкия изток… Това беше добре планирана операция. Информирах Башар Асад за тази четириетапна операция, как ще се проведе, след това той ме покани, работихме с ръководството там и описаният от нас сценарий беше изпълнен почти „едно към едно“. Освен това се планираше и мащабен кървав терористичен акт, но Башар Асад забрани на сирийските полицаи дори да носят оръжие.

А фактът, че Русия се намеси в конфликта в Сирия е наша специфична функция у нас, аз я наричам космопланетарната функция.

Путин на 1 март 2018 г. в посланието си пред Федералното събрание ясно каза: „Светът е с полицивилизационен характер.“ Тоест, това не е светът на държавите, а светът на цивилизациите. Транснационалните корпорации също са цивилизация и ние знаем на коя цивилизация те дължат появата си. И световните етнокултурни цивилизации, на първо място, „източните“, днес са единствените образувания, способни да се противопоставят на тези глобални корпорации. Нашата цивилизация, според мен, има две основи: православно-славянската и мюсюлманско-тюркската. Следователно, нито Западът, нито Китай могат да бъдат наш геополитически съюзник през XXI век. Според мен само ислямът може да бъде геополитическият, цивилизационен съюзник на Русия през XXI век. Ислямът е най-младата от световните религии и вероятно трябва да премине през всички тези катаклизми, така че Русия да постави и сунити и шиити на масата за преговори, и да пристъпи към формиране на цивилизационно ислямско ядро, базирано на Турция и Иран. Тартус, “Хмеймим” и всичко останало са второстепенни. Русия спасява бъдещето си, като търси съюзник.

Следователно, според мен, нищо неочаквано не се е случило нито в Сирия, нито в другите страни от Близкия изток.

Превод: В.Сергеев, Поглед.инфо

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ген. Леонид Ивашов: Чел съм доклада на САЩ, ще оцелее само 4 % от населението