Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Генното инженерство е оръжие за масово унищожение

в Любопитно
Loading...

Развиващите се генетични технологии, като например тази за редактиране на генома с помощта на метода CRISPR, по своята опасност да могат да бъдат съпоставяни с оръжията за масово унищожение

Това становище е на директора на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, изложено в годишния му доклад за оценка на заплахите за световната общност.

За разлика от широкото използване на въвеждането на чужд ген в съществуващ организъм, CRISPR и CAS-9 с помощта на специални протеини позволяват промяна на ниво ДНК в клетките на тялото. Те могат да открият дадена ДНК верига в човешкото тяло, да я премахнат и да я заменят с нова верига, разработена от генните инженери, съобщава Nature научно списание.

Учените смятат, че с помощта на CRISPR да може да се избегне по-нататъшния пренос и разпространение на дегенеративни заболявания, предавани генетично.

Въпреки това Националното разузнаване на САЩ вярва, че тези технологии могат да се използват не само за медицински цели.

“Като се има предвид широкото разпространение, ниска цена и ускорения темп на разработването на технологии с двойна употреба, то умишленото или случайно нецелево използване може да доведе до сериозни последици за икономиката и националната сигурност на САЩ”, – се казва в доклада на Клапър, публикуван на официалния сайт на неговата агенция dni.gov.

Според доклада, това заключение е направено на базата на информацията и прогнозите, предоставени от ЦРУ, НСА и други разузнавателни агенции на САЩ. В доклада се отбелязва, че основните компоненти, необходими за CRISPR могат да бъдат закупени в интернет на цена не повече от $ 60.

Клапър в своя доклад заключава, че липсата на високо равнище на етични стандарти и професионализма на надзорните органи извън западните страни, може да доведе до потенциално опасни организми или бактериологични препарати. / ЕНЕРГЕТИКА

CHEMTRAILS+HAARP+MONSANTO =ТОТАЛЕН БИОКОНТРОЛ! БИОТЕРОРИЗЪМ! ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЗВЪРШВАН ОТ БИОТЕХНОЛОГИЧНАТА И ГЕННО ИНЖЕНЕРНАТА ВОЕННА ИНДУСТРИЯ НА САЩ ПОД ШАПКАТА НА НАТО !
• ЦРУ ясно съобщи: Използването на Chemtrails е факт,
ДОКЛАД
• Шефът на ЦРУ Джон Бренън признава за Chemtrails (ВИДЕО)

 

Последни от Любопитно

Отиди Горе