В акцията „Безсмъртния полк“ в цяла Русия са участвали 10.4 млн. души

В акцията „Безсмъртния полк“ в цяла Русия са взели участие 10,4 млн. души, предава Интерфакс, цитирана от Агенция “Фокус”

 

От руското Министерство на вътрешните работи съобщават: „В рамките на акцията „Безсмъртния полк“на територията на цяла Русия са се състояли повече от 2900 мероприятия. В колоните с портрети на своите роднини са преминали 10 милиона и 400 хиляди души“.

 

Агенцията съобщава, че в марша проведен в Москва са взели участие повече от един милион души, като в шествието са взели участие руският президент Владимир Путин, сръбският президент Александър Вучич и израелският премиер Бенямин Нетаняху.

В повече от 1250 масови мероприятия из цялата територия на Украйна са взели участие около 365 хиляди души. Това съобщи по време на брифинг в Киев заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Сергей Яровой, съобщи кореспондент на Ukrinform.ru.

„Масовите мероприятия все още продължават. Вече се проведоха 1250 мероприятия, в които взеха участие 365 хиляди граждани“, заяви Яровой. За обществения ред се грижат около 25 хиляди полицаи. / Епицентър. БГ