В Белгия има около 300 белгийци

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Първо, в Белгия официалният език е арабски с марокански акцент, следван от ужасен френски, както и още по-ужасен холандски, но понеже белгийците се обиждат да им наричат езика холандски, затова ползват политкоректното „фламандски“.

В България официалният език е шльокавица.

В Белгия има около 300 белгийци, както и бая турци и мароканци. В България има хора, които ядат кюфтета по време на избори, и хора, които берат гъби по време на избори.

Премиерът на Белгия се казва Жан Клод Ван Дам. Може и да не е, ама това е единственото име, което е познато на света от Белгия, така че него го ползват за всичко. За разлика от диктатора Ван Дам, който е заел всички постове в Белгия, в България Бойко Борисов е бил само пожарникар и член на БКП, главен секретар на МВР, основател на силови групировки и телохранител на Тодор Живков, лидер и основател на ГЕРБ, кмет на Столична община, както и министър-председател. Все още е министър-председател.

В Белгия ядат предимно гофрети с белгийски шоколад, а в България – както стана известно, кебапчета и кюфтета с нискокачествен кетчуп. Единствената свръзка е бирата, белгийците са купили няколко български пивоварни, в които експериментират с различни примеси и тестват върху местното население.

И въпреки всичко ни бъркат с ядящите гофрети с нежния им шоколад.

Това не е честно.

Дахер Ламот, Фейсбук

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////