Волгин и Дачков защитиха Йончева

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

«Пеевски, който переше и крадеше пари чрез и от КТБ е накарал Цацаров да повдигне обвинения срещу Йончева, защото перяла пари от КТБ!?!!!. Елена е чиста като комсомолска сълза. Казвам го без ирония – тя си е идеалист от комунистически тип. Намирала е пари за работата си, но това не я прави корумпирана и тя не е корумпирана за разлика от свинята Пеевски. Какво обаче може да накара главен прокурор и цяла държава да играят по свирката на 38 годишен примитивен схемаджия с алкохолизиран философстващ примитив зад гърба си – Доган имам предвид – за мен остава загадка. Единствената причина да се подчиниш на тези лумпени е да си по-голям лумпен и примитив от тях. Българска йерархия.» Явор Дачков, Фейсбук

«Ако има човек в България, който най-точно да отговаря на определението професионален журналист, това със сигурност е Елена Йончева. Няма значение къде и върху какво работи, дали е при чеченските терористи, в обезумелия от войната Ирак, на бандеровския Майдан, дали разследва ГЕРБаджийските далавери в България, тя винаги си върши работата по възможно най-добрия начин. Да обвиняваш Елена Йончева, че „източвала банки“, „прала пари“ и други подобни, е проява не просто на обикновена лъжа. Това е истинска мерзост. Тъжното е, че почтените хора в България, като Елена, обикновено са обект на най-гнуси кампании. Не знам хората, които отправят обвиненията срещу нея, как след това се гледат в огледалото. То бива да си изтривалка на властта, ама чак толкова не бива…»  Петър Волгин, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

Цацаров внесе искания в НС за снемане имунитета на шестима депутати

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Брутално започнаха: Бойко вкарва Е.Йончева в затвора за 15 години… Умиращата власт рита отчаяно за последно…

Агонизиращ Бойко започна саморазправа с опозицията – Елена Йончева обвинена в “пране на пари”, плашат я с 15 г. затвор…

Агонизиращата власт на Бойко Борисов започна брутална саморазправа с опозицията.
На прицел е една от най-популярните ни журналистки, при това работеща изключително с доказателства и разкрила безбройни афери на управляващите – Елена Йончева.
На нея и е лепнато обвинение в „пране на пари“, което е пълна безсмислица, с оглед на дейността и.
Но обвинение на всеки може да се скалъпи.
За да прикрие агресията срещу жена, която разкрива престъпленията му, Бойко опакова всичко в комплект с още 5 депутати, на които е поискат имунитетът. Но 3 от тях са Марешки и групичката му, които отдавна си ги разследват, и си знаят, че с тези дела ги държат на „къса каишка“ да подкрепят правителството. Другите двама са един доктор от БСП – напълно неизвестен и не е особен политически фактор, и за цвят и мирис – един депутат от ГЕРБ.
Последният веднага обяви, че сам ще си даде имунитета, просто защото знае, че неговите хора ще го съдят, и няма да го осъдят. Участва в постановката.
Елена Йончева разкри схеми за стотици милиони около строежа на оградата по южната граница. Та подхвана и къщата на манекенката в Барселона, която се води на името на близки до Бойко фирми и лица в Банкя.
Тя разнищи и кумо-баджанашкия скандал в Хасково, както и още няколко схеми на превземане на държавни ведомства от роднини и приятели на гербери.
Също Йончева захапа здраво схемата с ЧЕЗ и мистичната героиня Гинка Върбакова, която има 300 милиона евро, въпреки че е под запор от НАП.
В момента Йончева е обвинена, че е „прала пари“, откраднати от КТБ. Тя напълно отрича да е получавала такива суми. Но дори и ако е получила, това не би било „пране“. Доста други журналисти доказано получиха рекламни договори и огромни хонорари. Никой от тях не е разследван.
А нея – направо за „пране на пари“ в особено големи размери, за което я застрашават 15 години затвор.
Случаят е достоен за всички възможни организации за защита на журналистите. Йончева е депутат само от 1 година, и я съдят не за някакви нейни дела свързани с държавния и пост, а именно за дела като журналист.
Т.е. това е репресия над журналист, извършвана от силно компрометирано и гърчещо се в предсмъртна агония правителство…
Тогава управниците са най-жестоки – малко преди да паднат…
Добри Божилов, Фейсбук