Владимир Путин лъже в услуга на Доналд Тръмп (видео)

в Свят
Loading...

В първата част на краткото видео (3 мин.) ще видите откъс от пресконференцията на двамата президенти, след срещата им в Хелзинки, Финландия, на 16-ти юли 2018-та г. Във втората част ще се запознаете с човека, за когото руския президент говори на пресконференцията.

Уточнения за вече гледалите видеото. В първата част на видеото президента Путин твърди, че бившия министър е предаден от САЩ на РФ, но както става ясно от втората част той е бил арестуван в Швейцария и съответно тя го е екстрадирала в родината му. Пак във втората част се споменава, че той е бил осъден на 4 години условно с три годишен изпитателен срок. Истината е, че той е бил осъден преди това на 5,5 години ефективно, през 2005-та г., но месеци по-късно присъдата му е заменена от друг съд на условна, с което на практика го помилва и не го лишава от заемане на ръководни постове в редовете на руската ядрена мафия. Тогавашното Министерство на атомната промишленост днес е превърнато в държавна корпорация Росатом.

Остава да разберем, за какво толкова е съден? Бих искал да ви го кажа, но знам, че от почуда ще забравите да споделите интересната случка с приятелите си, поради което ще си спестя усилието. Ще оставя на вас удоволствието сами да си го откриете. Е, ако искате де.

Убедителна молба към всички русофили и путинофили да си спестят злобните нападки, квалификации, обиди и заплахи. Всичко ще бъде напразно. Аз не съм русофоб, нито пък путинофоб. Аз просто съм истинофил.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от Свят

Отиди Горе