Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Великобритания и САЩ пощуряха пред надвисващата опасност Путин да ги довърши с още един мандат

в Свят
Loading...

Вероятно се надяват на безответни действия, но има опасност да си го получат

Правителствените сили на Дамаск навлязоха в Източна Гута.В късните часове на сряда силите на сирийския президент Башар Асад навлязоха в бунтовническия анклав Източна Гута, предава AFP.

По данни на базираната във Великобритания медия на терористите наречена “Сирийска обсерватория за човешките права”, правителствените войски на Дамаск са успели да установят контрол в южната част на анклава – един от последните в страната.

Случаят с отравянето на бившия двоен агент Скрипал преди изборите в Русия несъмнено са по холивудски сценарий. Защо Лондон отказва да даде проба в нарушение на международната конвенция за химическото оръжие?

Водещата медия на американския бизнес, информационната агенция “Блумбърг” заяви, че “американската епоха свърши” и този период на общо вашингтонско господство над света не просто е свършил. Оказва се, че “американската епоха” умря и това било жестока смърт. Според “Блумбърг” мястото на “престъплението” вече е ясно определено – това е Сирия, а автор е президентът на Руската федерация Владимир Путин.

В Държавната Дума отново обмислят зона, забранена за полети над Сирия от САЩ и НАТО.

В комитета по отбраната на Държавната Дума предлагат да бъде обявено въздушното пространство над Сирия за зона, забранена за полети във връзка с получената информация за планирания от САЩ ракетно-бомбен удар по правителствените квартали на Дамаск.

„В тази ситуация е необходимо да се готвим за отразяване на нападението и за защита, да обявим цялото въздушно пространство над Сирия за зона, забранена за полети и да сваляме всичко, което ще лети и да направим заявление за това“ – каза пред „Интерфакс“ във вторник първият заместник-председател на комитета по отбраната на Държавната Дума Александър Шерин.

Той счита, че „Америка не може да даде Сирия, тъй като това ще стане показател за липсата на възможности тя еднолично да властва над земята“.

Началникът на генералния щаб на Русия армейски генерал Валерий Герасимов заяви за наличието на информация за подготовката от терористите в Източна Гута на провокация с използване на химическо оръжие. „Ние имаме достоверна информация за подготовката от страна на терористите на инсценировка за използване на химическо оръжие от правителствените войски против мирното население“ – каза той.

Герасимов:”САЩ планират да обвинят правителствените сили на Сирия за използване на химическо оръжие. Като ответна мярка Вашингтон планира да нанесе ракетно-бомбен удар по правителствените квартали на Дамаск“ – каза Герасимов.

„В Дамаск в учрежденията и на обектите на Министерството на отбраната на Сирия се намират руски военни съветници, представители на Центъра за примирение на враждуващите страни и военнослужещи на военната полиция“ – каза началникът на Генералния щаб.

„В случай на възникване на заплаха за живота на нашите военнослужещи, Въоръжените сили на Руската федерация ще вземат ответни мерки за въздействие както по ракетите, така и по носителите, които ще ги използват“ – каза той.

Йордан Халачев, ПРЕГЛЕД

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе