Велизар Енчев: Скокът в цената на тока е незаконен (видео)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Увеличението на цената на тока е незаконно. Както изтъкна и омбудсманът Мая Манолова, не е нормално Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да коригира цените само нагоре. Когато преди месеци цената на природния газ падна с около 14% КЕВР коригира ли цените? Второ, скандалното изявление на председателя Иван Иванов, според когото тази мярка засяга само 15% от потребителите на парно в България. Но едно просто изчисление показва, че 15% от общия брой прави около 600 000 домакинства, сиреч 1 200 000 – 1 300 000 граждани. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на „Българска пролет“ и бивш депутат Велизар Енчев.

„Реакцията на ГЕРБ също беше скандална. Според Борисов КЕВР бил независим орган – пълни глупости. Аз предупредих, че Иванов е партийна кандидатура и ще продължи политиката на своя досегашен лидер от ДСБ Иван Костов, чиято политика в енергийния сектор доведе до това увеличаване на цените. Имам предвид договора с американските ТЕЦ-ове в Гълъбово.

Общото мнение в региона е едно – сделката, която беше направена с двата американски ТЕЦ-а, до голяма степен носи отговорността за вдигане на цената на електроенергията в България“, каза Енчев.

Кои според Енчев са трите големи провала на европредседателството ни, какво смята за гладната стачна на Николай Колев Босия, както и за това чии интереси защитават управляващите с темата за вдигането на акциза за бездимните цигари, вижте във видеото:

Защо наистина скача токът и парното?

Велизар Енчев – Задавайте директно своите въпроси в предаването "Разговор"

Публикувахте от fakti.bg в Петък, 6 юли 2018 г.

Светослава Ингилизова, Факти.бг