Велизар Енчев: Ако главният секретар на МВР не опровергае публикации за професионалната му обвързаност с лица от подземния свят /1991-1997 г./, той не трябва да става вътрешен министър

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ако главният секретар на МВР не опровергае публикации за професионалната му обвързаност с лица от подземния свят /1991-1997 г./, той не трябва да става вътрешен министър. Скандално ще е кадър на ВИС да поеме министерство, което по презумпция е смъртен враг на групировките.

Макар че Борисов също бе главен секретар на МВР, без да опровергае очевадните фотоси и факти за принадлежността му към СИК. След което триумфално влезе на „Дондуков“1 и то три пъти.

Катапултирането на Маринов на върха на МВР цели точно това: Обществото да преглътне ВИС и СИК, да ги приеме като родилните петна на прехода и така да се легитимира борческата биография на премиера. 


Донякъде този сценарий е доста успешен – от 2009-та, когато ГЕРБ пое властта, нито един тв-водещ в сутрешните блокове не смее да постави в ефир горещия въпрос за връзките на Борисов със СИК. 


До 2014-а само СКАТ чоплеше по темата, понякога с активното съдействие на автора на „Шайка“ Антон Тодоров. 


Но след 5 октомври 2014 г. бунтовният НФСБ влезе в парламента, кротко еволюира в патерица на ГЕРБ и темата „СИК и ВИС във властта“ изчезна от „Дискусионно студио“.


След като днес кандидатът за транспортен министър отпадна от играта заради тъмни петна в миналото си, липсващите страници в биографията на главния секретар на МВР също трябва да бъдат прочетени. Може пък Маринов да е бил на прикритие във ВИС…

Велизар Енчев, Фейсбук