Реклами

Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Васил Василев: Румен Радев твърдо защитава правилата и конституцията

в България

Васил Василев, председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ , в разговор с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 коментира актуалните политически теми:

“Във Ваша сграда се помещава телевизията на БСП, Българска свободна телевизия, защо сте ги подслонили”, попита Беновска.

“Ако Вие дойдете и Вас ще подслоня. Ще се договорим и спазарим. Аз съм скромен човек”, отговори Василев.

“Вие сте един от значимите лица на БНТ, когато тя беше единствена телевизия, които оформяха представата в България за международната политика. Другият, който е включен във фондацията, която управлява телевизията на БСП е Любомир Коларов. Какво Ви събира Вас? Вие сте бил член на БКП, но не сте член на БСП”, попита Беновска.

“Събира ни адреса ул. “Индустриална” 11, отношенията между наемател и наемодател”, отговори Василев.

“Вие имате ли отношения и упование в Българска свободна телевизия, Вие водите свое предаване в ТВ Евроком. Получихте ли предложение да станете едно от лицата на телевизията на БСП”, попита Беновска.

“Това още не знам, дали ще го направя или не. Имам предложение. Водили сме общи разговори. Аз ще сляза няколко етажа по-надолу и ще бъде много интересно”, отговори Василев.

“Наистина ли ще бъде слизане “по-ниско” на равнището на Българска свободна телевизия, слизайки от БНТ, през Евроком”, попита Беновска.

“Не забравяйте, че след това пак ще се кача в собствения си офис. Това имах предвид”, отговори Василев.

“От любов към качването ли бяхте един от първите спътници, водач на кандидата за президент Румен Радев”, попита Беновска.

“Той ми беше много симпатичен на фона на това, което имахме за президент и си казах, че човек трябва да се напрегне за всяка една качествена фигура, която се яви на политическия небосклон, за да не може човекът, който беше на негово място, да повтори мандата си”, отговори Васил Василев.

“Имаше инициативен комитет по неговото издигане с доайен Стефан Данаилов. Защо точно Вие бяхте водач на Радев в първите му събития”, попита Беновска.

“Защото аз съм активен и инициативен човек”, отговори Василев.

“И аз съм активна, но никой не ме повика”, отвърна Беновска.

“Трябваше да се предложите”, посочи Василев.

“Една жена никога не се самопредлага”, отговори Беновска.

“Тя се предлага с интелигентността си, Вие можете да го направите”, отговори Василев. Той каза, че е намерил формулата да свърже президента Радев с хората, както е организирал първата среща на Симеон Сакскобургготски в България с работодателите от цяла България в хотел “Шератон”.

“Имате афинитет към мощни фигури, с висок капацитет, които се издигат и имат влияние в обществото. Защо после не продължавате да работите с тях, а други заемат Вашето първо място”, попита Беновска.

“Това не ми е целта. Аз имам мои интереси, работа и отговорности. Бях в много близки отношения и с Петър Стоянов преди да се кандидатира за президент. Имал съм чувството, че тези хора ще успеят. Румен Радев успява да се изяви като президент на България. Ако смятате предишния президент за обединител на нацията…”, отговори Василев, но Беновска го прекъсна.

Беновска припомни, че е опитала да даде гнила ябълка на президента Росен Плевнелиев.

Румен Радев спазва стриктно конституцията, счита Васил Василев.

“Ако Вие одобрявате горещо досегашното поведение на Радев, какъв ще бъде резултатът за нацията”, попита Беновска.

“Хората са объркани, заради мизерия и безпътица, не знаят накъде да гледат, но знаят, че Радев твърдо защитава конституцията. Той гледа правилата, по които се движи държавата”, отговори Васил Василев.

Беновска подари на госта си здрава, червена ябълка, тениска на предаването и книгата “Беновска пита Ахмед Доган”. Васил Василев подари календар на Общобългарски комитет “Васил Левски” и книгата “Време разделно” с графика на Светлин Русев, която е издадена само в 250 екземпляра. Това приключва разговорът между Илиана Беновска и Васил Василев в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 на 13 януари 2019 година.

 

Loading...
Реклами

Последни от България

Отиди Горе