ВИДЕО: Су-30 с фантастична маневра в Сирия

в Свят
Loading...
В интернет се появи видео, демонстриращо висш пилотаж на руски летци в Сирия. На кадрите се вижда впечатляваща въздушна маневра, която в интернет определиха като “фантастична”.

Видеоклипът, публикуван в YouTube, показва как военният транспортен самолет Ил-76 доставя хуманитарни помощи в провинция Дейр ез-Зор. Но в дадения случай главният герой е многофункционалният изтребител Су-30СМ, който придружава транспортния самолет, пише интернет порталът rg.ru.

След като Ил-76 пуска хуманитарната помощ с парашути, Су-30СМ неочаквано се появява отзад и отдолу. Той лети изключително близо до отворения транспортен люк – толкова близо, че пилотът на изтребителя буквално “наднича” вътре в Ил-76.

Изтребителят остава дълго време на минималното разстояние, въпреки че пилотът лети във въздушните течения от мощните двигатели на транспортния самолет. След това, обръщайки се във въздуха, Су-30СМ красиво се “плъзва” под корема на Ил-76.

Както отбелязват потребителите в интернет, възможно е по този начин изтребителят с противоракетен радар в задната част да е подсигурил Ил-76 от ракетни атаки от земята, докато се издигне до безопасна надморска височина.

Под видеото се появиха ентусиазирани коментари: «И самолетът, и пилотът са добри. Русия знае как да направи най-добрите самолети в света и да подготви най-добрите пилоти в света!», пишат хората. / Russia Beyond 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе