The Bulgarian Times

ВИДЕО: Руснак излетя с 300 км/ч на автомобилно състезание

в Свят

Шофьорът в автомобилното състезание Матевос Исаакян от отбора SMP Raising оцеля като по чудо. Той излетя от пистата в първата фаза на състезанието FIA WEC, което се проведе в Белгия. “Полетът” на руския шофьор не е показан по време на предаването, но е записан от зрители. На видеото се вижда, че колата, прототип на модела BR1 на руския производител BR Engineering, “излита” във въздуха с огромна скорост. Тя се движи с около 300 км/ч, а Исаакян се отървава само с няколко натъртвания.

“Ние трябва да разгледаме ситуацията и да определим какво е причинило злополуката“, коментира Исаакян. “По време на състезанието се движехме бързо и, въпреки че бяхме последни в началото, успяхме да се доближим до първите трима, така че имахме шанс да се класираме сред победителите”, добави той.

След като разгледа видеото, той каза, че не е открил нищо ново, тъй като всичко изглежда така, както го е видял и от шофьорската кабина.

“Веднага ме отведоха в медицинския център, но, когато от мениджмънта на състезанието видяха записа на инцидента, ме изпратиха в болница за допълнителни изследвания. Лекарите обаче не откриха нищо притеснително, разминах се само с няколко натъртвания, което след такава злополука е голям късмет”, каза Матевос.

Според медиите инцидентът е много рядък и може да се сравни с катастрофата на шотландеца Питър Дъмбрек на “24 часа на Льо Ман” през 1999 година.

ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО: Руснак открадна бронетранспортьор, разби магазин и си взе бутилка вино…

Руснак падна от 9-ия етаж и се качи обратно, за да си довърши питието

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе