ВИДЕО: Какво стана с Източна Гута по медиите, защо никой вече не ги дава?

в СВЯТ

В долното видео ще видите шокиращо широките подземни тунели, изкопани под градовете в И.Гута

На практика това са подземни градове под самите градове. На дълбочина 35 метра , а на дължина около 10 км, подсилени са със стомана. Сякаш са планирани години наред преди това, достатъчно широки за да се влиза с автомобили.

Тунелите са изкопани от затворници на т.нар. бунтовници, в много тежки условия. Както и от буквално превърнати в роби жители на градовете в И. Гута. Те копаели, защото в замяна получавали малко храна. Били държани в затвор в Адра. При неподчинение биват избивани. Тунелите са показани от бивш затворник, Рабиа ал-Диби. Повечето храна и медикаменти, вкарвани от ООН, са били държани от джихадистите и техните семейства.

Ето ви още едно показателно видео

пуснато от бунтовнически канал (уви, без превод). В него вече пристигналите в Идлеб бунтовници дават интервюта. Всички твърдят, че те не били се предали, а били предадени от самите жители на градове като Хумурие, Кафр Батна, Хараста и т.н. Тези жители, самите те, пуснали сирийската армия в дълбочина и разкрила тила на „бунтовниците“. Толкова за милите борци за свобода с бради, удрящи цивилните в Дамаск и държали в плен над 350 хиляди души в Гута. Показателни са и цифрите за това колко са предпочели да останат под правителствен контрол, и колко да се изнесат.

А и още за любителите на „Белте каски“ – видео пуснато от тях за деня на жената (8-Март):

Ей така са облечени жените в териториите, в които действат. Честито на клетите хорица, които се вързаха на пропагандата им. (това е официалният им канал Балади, за тия, които си отворят устите).

Дахер Ламот, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

Доживяхме в български ефир да се агитира за Ал-Каида и да се възхвалява уродливия им пропаганден инструмент, наречен „Белите каски“