Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ВИДЕО: Електромобилът Aspark Owl ускорява от 0 до 100 са под 2 секунди!

в Технологии
Loading...

Електрическият автомобил Aspark Owl доказа, че може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди

 С това стилният електромобил направо „заслепи“ тестовата площадка, както се пошегуваха в TopGear.com, по време на наскоро проведените изпитания на малък паркинг. Редица обилни сайтове наблюдаваха експеримента, за да видят, че колата развива от 0 до 100 км/ч за 1,92 секунди. Това, естествено, предизвика серия от възторжени възгласи.

„Задвижването на електрическите мотори става чрез комбинация от батерии и суперкондензатори, за които се твърди, че могат да осигурят пробег от 148 километра с едно зареждане,“ посочи Викнеш Вифжайентиран от MotorAuthority.

„Aspark смята, че тази „кукумявка“ може да достигне 278 км/ч – максимална скорост, която вероятно ще засегне заявения пробег от 148 километра“, коментира TopGear.com.

Въпросният „бухал“ привлече вниманието за първи път през миналата година по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Това е „електрически суперавтомобил“ от Япония. Неговите създатели казаха, че са вградили в него „сериозна“ технология.

Задвижването е изцяло електрическо. Owl има двойка 40kW мотори за постигането на 429 к.с. Тежи 850 килограма и е с корпус от въглеродни влакна. Двуместното возило с врати тип „пеперуда“ бе определено от авто-медиите като „екзотика“. И навярно ще е наистина такава, като се има предвид, че Aspark възнамерява да произведе само 50 бройки от Owl, всяка на цена от 4,4 милиона долара.

С ускоряване от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди возилото може да претендира за титлата най-бърз автомобил на всички времена. Все пак трябва да се има предвид, че постигнатият рекорд е направен при шофиране с тънки гуми – в реални условия Tesla Roadster най-вероятно ще запази първенството си, коментираха автомобилните маниаци. Сега обаче се очаква „кукумявката“ да бъде тествана и с гуми, които са проектирани за обикновени пътища. / GreenTech.bg

https://www.facebook.com/chewdagod.godson.5/videos/298747443984788/

 

Последни от Технологии

Отиди Горе