The Bulgarian Times

Българската “крипто-валута” започна да “засмуква” инвестиции по $3-4 хиляди на ден…

в България

Българската крипто-валута “ЛевКойн” очевидно е обект на засилен интерес, става ясно от статистиките на мрежата.

В момента е очевидно, че някой, или някои (група инвеститори) наливат между 3 и 4 хиляди долара на ден в “копане”. При това, ситуацията е такава от около 2 месеца, от което следва, че не става дума за изключение или случайност.

“Към настоящия момент, практически пазар на Левкойни не съществува. Борсите искат такса, за да ни присъединят, а безплатните процедури са много бавни. Т.е. къде да продадете койните си, няма. Въпреки това, някакви неизвестни хора усилено копаят, и трупат хиляди. След като го правят, сигурно в бъдеще ще се случи нещо, което да оправдае тези инвестиции.” – коментира Добри Божилов – основател на проекта.

Ако се проследят статистиките се вижда, че средно дневно се копае с мощност около 800 килохаша. Не е нужно да разбирате какво значи това, достатъчно е да знаете, че 1 килохаш да се наеме за ползване, струва 3-4 долара на ден. Цената на наетата мощност се определя от търсенето и предлагането, и от цялата екосистема от няколкостотин крипто-валути по цял свят, както и от тяхната цена.

Така вложени парите, излиза че Левкойнът следва да има цена от поне 1 долар. Защото за 1 ден могат да се изкопаят до 4000 левкойна. Съответно – за да се избият парите, това е очакваната цена.

Койни не могат да се копаят в големи количества с друго, освен с наета мощност, заради огромните инвестиции. За да се изгради ферма с подобна мощност, трябват минимум 50 компютъра, като на всеки да се поставят по 15-20 видеокарти. Инвестицията би била между 800 хиляди и 1 милион лева.

Така следва, че или някой наема мощност, или разполага с такава предварително. Но ако е вторият вариант, той пропуска приблизително същите суми “сигурна печалба” ако копае други валути, които вече се търгуват на борсите.

Преди да започне настоящата вълна, от масовите дребни копачи се събираха между 100 и 200 килохаша на ден.

И в момента всеки може да копае на дребно, и да натрупа някакви койни за бъдещето. Не са му никаква загуба.

Но професионалното копане с толкова скъпи мощности очевидно означава сериозен инвеститор с намерения.

Кой точно е той и от къде е, това никой не може да каже. Всичко при крипто-валутите е тайно и никой не знае кой колко има.

“Появата на постоянен интерес с такава мощ е позитивен факт. Използвам случая, за да призова хората да се включат и да си изкопаят нещо. Все още това е възможно. В бъдеще сигурно ще нахлуят още повече “динозаври”, а с всеки такъв, става все по-трудно…” – обясни Божилов.

Левкойнът е стартиран преди около 6 месеца. Според някои специалисти, това е своеобразна граница на теста “ще го бъде ли”, и може и затова да започват да се появяват едрите играчи…

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе