The Bulgarian Times

България се разпродава: Израелски фирми изкупуват минералните ни извори (ВИДЕА)

в България

200 израелски фирми са станали собственици на земя и терени, разположени в близост до извори на минерална вода у нас.

Това показват данни на икономическото ведомство. Зам.-министър Бранимир Ботев оцени инвестицията като далновидна, тъй като минералните извори са най-слабо развитият сегмент от туризма у нас.

В бъдеще ролята им ще става още по-голяма както за медицината и рехабилитацията, така и за икономиката. Отделно използването на минералните извори ще бъде все по-актуално заради намаляващите залежи на питейна вода.

Не можем да не се запитаме защо Бъчварова и Греков си затварят очите за алъш-вериша в смесените райони, където куцо и сакато знае, че истинските купувачи на хиляди хектари чернозем са граждани на Турция?

Защо не коментират обявеното от Икономическото министерство, че само за една година са направени над 200 покупки на земи около минерални извори и всички те са от израелски фирми? (За справка – в България има повече от 4000 минерални извора, които са потенциална суперпечеливша индустрия).

За капак от Москва дойде новината, че държавната корпорация „Руски акционен дом“ (РАД) предлага на клиенти апетитни имоти у нас – голямо горско стопанство, огромни лозови масиви, царски дворец и дори нефтен терминал във Варненска област.

Питаме се кои ли наши и външни субекти дърпат конците на агроекспертите във властта?

Защото е твърде подозрително как признати авторитети в земеделието вкупом се отрекоха от изповядвани довчера идеи и постигнаха странен консенсус срещу мораториума? И чии интереси прокарва премиерът, отказвайки да изпълни парламентарно решение за удължаване на мораториума?

България се продава. Цената определя купувачът.

Източник: novinite.eu

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

България – новата Палестина?

 

Последни от България

Отиди Горе