България прави посолство в Саудитска Арабия за 1,6 млн. лв.

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Правителството отпусна 1 612 510 лв. за откриване на Посолство на Република България в Рияд, Кралство Саудитска Арабия, съобщиха от Министерския съвет.

Решението е резултат от разговорите, които премиерът Бойко Борисов проведе в хода на визитата си в сунитската петролна монархия през ноември 2017 г. Саудитска Арабия има посолство в София от малко повече от година.

От официалната информация не става ясно дали с крупната сума ще се закупува земя и ще се изгражда чисто ново посолство, или ще бъде закупен съществуващ имот. Според съобщението от „Дондуков” 1 в саудитската столица ще има политическа и консулска служба, както и такава по търговско-икономическите въпроси.

За сравнение, през април т.г. България отвори посолство и в Абу Даби (ОАЕ), като за целта бяха заделени 578 000 лв. или около една трета от сумата, която сега ще отиде за дипломатическа мисия в столицата на Саудитска Арабия. / 19MIN.BG

ПО ТЕМАТА:

Секретите на визитата на Бойко Борисов в Саудитска Арабия

Военният министър да каже: С каква цел бе в Саудитска Арабия и ще продължим ли да изнасяме оръжие за държава, въоръжаваща «Ислямска държава»?

Anonymous Bulgaria: България доставя оръжие на терористи! За три години през България са минали 350 „дипломатически“ полета с оръжие за терористи (ДОКУМЕНТИ + ВИДЕО)

България е №1 продавач на оръжие за ислямистите

България помагала на ИДИЛ!

САЩ доставя българско оръжие на терористите през Саудитска Арабия (СНИМКИ+ВИДЕО)

България въоръжава терористите от „Ислямска държава“ и други джихадистки групировки

Български снаряди, купени от ЦРУ, са попаднали при „Ислямска държава”