The Bulgarian Times

Българин създаде блокчейн резервационна платформа с 0% комисионна при резервиране

в Технологии

Базираната в Европа компания LockTrip иска да сложи индустрията за резервации за настаняване на блокчейн чрез създаването на „първата функционална туристическа услуга, базирана на блокчейн”.

Екипът казва, че вече предлага 100 000 хотела и повече от 1500 ваканционни имота по целия свят, със средна отстъпка от почти 20% в сравнение с други сайтове за резервации – и с планове за добавяне на допълнителни 300 000 хотела и 900 авиокомпании към пазара си до края на януари 2019 година.

Туристически резервации на базата на интелигентните договори

Настаняването с 0% комисионна може да бъде резервирано директно през съществуващия бета-пазар на LockTrip. За да направи процеса на резервация по-лесен за потребителите, които не са запознати с блокчейн, стартъпа създава модел на обслужване, който позволява незабавна връзка между кредитни карти и ERC-20 LOC токена на компанията. Пътуващите, които не са крипто ориентирани, могат да правят резервации, като използват кредитна карта по същия начин, както на всеки друг сайт за пътувания, а размяната на крипто ще се изпълнява автоматично чрез API връзка с борси, където се търгува LOC.

Всяка резервация е заключена в интелигентен договор до приключване на поръчката. Компанията твърди, че резервирането чрез техния пазар е много по-достъпно и сигурно за гостите в сравнение с традиционните начини, при които клиентът рискува да не получи вече платената услуга.

В допълнение към уеб-базирания туристически пазар, LockTrip вече пусна своето мобилно приложение за Android и iOS. Стартъпа също работи по създаването на свой собствен PoS (доказателство за залог) хибриден блокчейн, за който те вече разгърнаха оперативна тестова мрежа. LockTrip PoS блокчейн ще олицетворява най-доброто от Биткойн и Етериум. Компанията се надява да изгради платформа, която да поддържа приложенията на Етериум, докато достига още повече транзакции в секунда.

Нулева комисионна като ключов фактор

LockTrip се представят за ентусиазиран екип, който иска да промени икономиката на туристическата индустрия на дребно. Главен изпълнителен директор на компанията Никола Александров коментира:

Потребителите в крайна сметка остават в един и същи хотел, независимо от мястото, през което го резервират. Плащането на 20% върху един скъп бюджет само за няколко кликвания скоро ще остане в миналото.

Според публикувания доклад на компанията, текущата средна цена за хотели на пазара на LockTrip е приблизително 20% по-ниска от най-евтините алтернативи, които потребителите могат да намерят онлайн. LockTrip казва, че услугата помага на потребителите да спестят до 17% при резервиране на хотели в Европа и над 23% в САЩ. LockTrip отбелязват, че популярните сайтове като Airbnb или Booking.com таксуват хотелите с 15 до 30% комисионна, което по-късно оказва влияние върху крайната цена за гостите. Резултат с изображение за locktrip

Според доклада на компанията, през 2018, броят на резервациите през LockTrip се увеличава повече от 10 пъти, а обемът на резервациите в края на годината (Q4) расте с повече от 152%. През този период LOC на стойност 40 000 евро бе закупен за комунални услуги. “Това може да направи LOC един от най-широко използваните функционални токени в индустрията”, казват от стартъпа.

LockTrip обещават да продължат да развиват пазара си чрез търсене и свързване с партньори, които могат да предоставят конкурентни цени за настаняване.

В момента компанията работи за увеличаване на размера на своя пазар четири пъти. Компанията обяви интегрирането на още 300 000 хотела, на още по-ниски цени. Също така, LockTrip казват, че работят и с глобална услуга за самолетни резервации, с подкрепата на 900 авиокомпании. Стартъпа планира да предложи на своите потребители нулева комисиона за новата услуга, което ще направи цените по-ниски от това, което предлагат конкурентите.

През декември 2018, компанията обяви старта на своята партньорска програма, за да насърчи собствениците на туристически сайтове, YouTube блогъри и туристи да създадат профил и да споделят препращащ линк. След завършването на интеграцията на 300 000 хотела и 900 авиокомпании, компанията планира официално да премине от бета към търговия на дребно и да се съсредоточи върху маркетинга на своите услуги за пътници, които са заинтересовани да намалят разходите си за настаняване.

Cryptodnes.bg

 

 

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе