Борисов призна, че е лъгал, потвърди, че границцата ни е пробита и сигурността застрашена!

в БЪЛГАРИЯ

Защо Борисов взе този завой, пита лидерът на БСП във Фейсбук


Борисов каза, че ние сме пропускали мигранти и щом те се намират в Европа, значи са минали през България и Гърция. Това е невероятно! Та нали до днес твърдеше, че ние пазим най-строго европейската граница и получи милиони за това, пише Нинова.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира светкавично на изявлението на Борисов от Брюксел, в което той за първи път призна, че България е пропускала съзнателно мигранти към Европа.

Корнелия Нинова

Фейсбук

Чухте ли какво заяви премиерът Борисов току-що на срещата на европейските лидери по въпросите на миграцията? Той каза, че ние сме пропускали мигрантите и щом те се намират в Европа, значи са минали през България и Гърция. Това е невероятно. Та нали до днес твърдеше, че ние пазим най-строго европейската граница и получи милиони за това. Той призна, че е лъгал, опроверга собствените си думи и потвърди нашите, че границата ни е пробита и сигурността застрашена. Защо Борисов взе този завой? Какво ли ни чака до края на срещата?“

Думите на Нинова идват след изявлението на премиера Бойко Борисов в Брюксел, в което той за първи път призна, че България е пропускала съзнателно мигранти за Западна Европа. Това стана след минисрещата на върха на лидери на страни-членки на ЕС във връзка с мигрантската криза.

 „Нека да бъдем честни – ние, Гърция, Италия, пропускахме мигранти и не си спазвахме думата“, призна изненаващо българският министър-председател пред журналисти в Брюксел.
Епицентър. БГ

ПО ТЕМАТА:

Турция построи 2 пъти по-евтино от нас 830 км БЕТОННА стена само за година


Недовършената телена ограда на границата между България и Турция, която предишното правителство строеше на 4 пъти по-висока цена от старта й при Орешарски и не можа да приключи оставащите 200 км 2 години, е бизнес чудо. Напомняме, че последните „9-10” км трябваше да бъдат завършени „до няколко дни” още през септември 2016 г. по обещанията на тогавашния министър. Оказва се, че стена ОТ БЕТОН, при това 830 км и с истински качествен асфалтов път покрай нея и успоредна от тел бе построена в Турция на границата със Сирия само за 1 година и при двойно по-ниска от нашата цена на километър. 

 

 

 

За цената на стената, която разрушихме, и трябва да строим отново