Борисов погреба “Български поток”, сега гордо реже лентата на “Турски поток”! Ако има “Оскар” за политическо безочие, първият ѝ носител ще е Бойко Борисов!

в България
Loading...

БОРИСОВ ПОГРЕБА “БЪЛГАРСКИ ПОТОК”, СЕГА ГОРДО РЕЖЕ ЛЕНТАТА НА “ТУРСКИ ПОТОК”! АКО ИМА НАГРАДА “ОСКАР” ЗА ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗОЧИЕ, БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР ЩЕ Е ПЪРВИЯТ Й НОСИТЕЛ

Снимката е от днес, 3-ти август, и е от сайта на Министерство на енерГЕПИката. Поводът е откриване на газопреносна…

Публикувахте от Georgi Kotev в Петък, 3 август 2018 г.

“Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки. Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи”, заяви премиерът Борисов, който участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец – Недялско. 


Министър-председателят напомни за договорките, които направи в Анкара и в Москва за продължението на “Турски поток” през българския хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. „Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на Европейската комисия“, каза още той…


Ако премиерската памет е къса, нашата помни какво каза в БНР на 18 януари 2015 г. вицепремиерът Румяна Бъчварова, днес шеф на неговия кабинет:
“Още преди втория мандат на ГЕРБ премиерът Борисов спря три руски енергийни проекта и така показа на Вашингтон разграничението си от руските интереси. И АЕЦ “Белене”, и нефтопроводът “Бургас-Александруполис”, и газопроводът “Южен поток” на практика се оказаха по-скоро с недоказани ползи, отколкото с категорични предимства…”


Удивително е как един премиер може с такава лекота да се отрича от своите провали и дори да ги обявява за държавническа мъдрост.


Вместо България да приема и разпределя руски газ от минаващия по дъното на Черно море газопровод “Южен поток” и получава 500 милиони от транзита на синьо гориво, сега тези милиони ще отиват не в българската, а в турската хазна. 


Вместо да имаме газопровод с името “Български поток”, на световната енергийна карта се появи “Турски поток”. 


Вместо премиерът ни да се скрие от срам, че пожертва българските интереси и обслужи турската страна, той се хвали с това, от което трябва да се срамува – че ще купуваме руски газ от Турция.


Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Вместо да получаваме на преференциални цени руски газ и да сме газов център на Балканите и Европа, благодарение на енергийната дипломация на Борисов ще купуваме синьото гориво на международни цени и ще се молим на Турция за газови доставки. 


Ако има “Оскар” за политическо безочие, първият й носител ще е Бойко Борисов!

Велизар Енчев, Фейсбук

Loading...

Последни от България

Отиди Горе