Борисов и Домусчиев забързаха геноцида

в България
Loading...

Вчера се случи развръзката в дългоочакваната, почти ДВА месеца, сапунка разказваща за бурните страсти в блатото на организираната престъпност владееща територията, по повод прокарването на поредното драстично и необосновано поскъпване на тока за бизнеса, което в крайна сметка ще платим всички ние.

Мизансценът – Борисов и компания кани Домусчиев и компания на лаф-моабет. Главната роля в заключителния епизод на сапунката е отредена на момченцето от Хасково, дето си подава оставката в НС, за да не му я приемат – Делянчо. Той зачита предварително подготвено словоблудство, в което се съдържат три пред-лЪжения, които на практика ще закрепят грабежа. За да не ви губя времето ще ви покажа само третото, най-тлъстото, както е описано в сайта на групичката водена от Домусчиев:

Той допълни, че третата промяна е свързана с така наречените „американски централи“ и също е много съществена. Добрев припомни, че към момента между ЕК и България върви комуникация за прекратяването на дългосрочните договори за преференциална цена на енергията и задължително изкупуване.
„Ангажимент на правителството ще бъде да забърза разговорите с ЕК, така че да може в един сравнително кратък срок ние да преформатираме тези договори и да ги прекратим“, каза Добрев, като уточни, че след като бъде постигнато споразумението, тези централи също ще продават електроенергията, която произвеждат на свободния пазар.

Групичката на Домусчиев изпада в див екстаз и дълги часове се кланя и целува ръка на бащицата Борисов. Завесите са спуснати и публиката се разотива щастлива.

А ето и култови кадри от епизоди на сапунката през последните два месеца:

Епилог: За да не остане съмнение в успешния край на мероприятието днес недоносчето от Хасково беше инсталирано в БНТ, за да зарадва жертвите:

“Преговорите с американските централи “Ей И Ес Гълъбово” и “Контурглобал Марица изток 3″за прекратяването на дългосрочните им договори за изкупуване на електроенергията вероятно ще се ускорят, каза Добрев и прогнозира, че до два-три месеца ще бъде постигнат напредък или дори прекратяването да стане факт.
Той припомни, че преговорите се водят в тристранен формат с участието на централите и на Европейската комисия, защото в този си вид договорите не съответстват на европейските правила.
Добрев обясни схемата, която би могла да даде решение. Първо ще се изчисли каква част от инвестициите в двете централи в Маришкия басейн вече е изплатена. За остатъка ще се търси споразумение. Един от вариантите е двете централи да започнат да продават тока на свободния пазар, а надбавката над постигнатата там цена да им се компенсира от Фонда за енергийна сигурност.”

Вноските във въпросния Фонд се правят от производителите на електроенергия, а те от своя страна ги взимат от нас. На практика на “американците” ще плащаме пак ние.  А през това време Борисов и Домусчиев пак ще си прайкат мачлета.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе