Борисов: Като масово тестваме, какво? Само харчим пари! Повече няма да затваряме страната

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

“Повече няма да затваряме нищо в страната”, заяви на заседание на правителството министър-председателят Бойко Борисов. Той обясни, че мерките постепенно ще се разхлабват, но пирозова всеки, който е болен, да се лекува. По думите му, заразените в шуменското село не са проявили нужната дисциплина.
Премиерът се скара и на хората, които искат да се лекуват извън страната, като обясни, че нашите лекари са се справили отлично. Борисов обясни още, че от масовото тестване няма полза, ако не е открито лекарство или ако не се затвори всичко.
“Има риск, но продължаваме да живеем. Важно е да не забравяме, че се движим по ръба”, допълни премиерът. Министър-председателят се скара и на протестиращите срещу ваксината.

Беше да тестуваме всички, ама да не карантинираме, да оставиме всичко отворено. Тогава какво ти донася тестът, освен харч на пари? Като масово тестуваме, какво? Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод масовото тестване.
Обратния вариант, замислете се и ще видите – 5% имат антитела, значи 95 нямат. Ние трябва да стоим затворени, нали така? Ма, ние не искаме да стоиме затворени. Ясно казахме, че свирепостта на вируса не е такава каквато зимните месеци. Има риск, движиме се по ръба, но оставяме живота и най-вече да свикнеме да живееме с това, то няма да изчезне скоро, каза още премиерът.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!
Отиди Горе